Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veniti la Izvorul Tamaduirii!

Miine, Braila si intreg Rasaritul crestin praznuiesc Izvorul Tamaduirii si se inchina Lui Dumnezeu si Fecioarei Maria, protectoarea bolnavilor si saracilor din toata lumea. Pelerini din toata tara, ba si de peste hotare, sint asteptati la hramul Bisericii Grecesti din Centrul Vechi al Brailei, ca sa ia apa sfintita, tamaduitoare de boli trupesti si sufletesti, din izvorul de sub altarul sfintului lacas. An de an, tot mai multi credinciosi vin aici ca sa se roage pentru sanatatea lor si a familiilor lor si sa ia agheazma, convinsi fiind ca, la Braila, se afla un izvor cu proprietati miraculoase, unic in toata Romania.
Slujba de sfintire a agheazmei si a izvorului de la Biserica Greaca va fi oficiata deseara, la ora 18.00. Miine, PS Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, vor oficia aici Sfinta Liturghie Arhiereasca si vor binecuvinta multimile. Prin purtarea de grija a parintelui paroh Filip Nicolescu si a parintelui Dumitru Cretu - cu sprijinul enoriasilor si al binefacatorilor - pelerinilor sositi de departe li s-au pregatit 100 de cozonaci, 1.000 de oua rosii, 1.000 de sarmale, 1.000 de sandwich-uri, 50 de litri de vin, ceai cald si o masa calda, miine, la cantina saracilor. Oaspetii vor putea sta noaptea sau in caz de ploaie in cortul amenajat in curtea bisericii. Au fost pregatite, deja, mai multe cazi din lemn a cite 1.000 de litri fiecare, afara de citeva sute de sticle pline cu agheazma. Pentru buna desfasurare a evenimentului, au fost mobilizati mai multi politisti si jandarmi, dar si voluntari din cadrul parohiei "Buna Vestire" din Braila. Anul trecut, peste 10.000 de oameni au stat la coada ore intregi, ca sa ia apa sfintita de la izvorul de sub altarul Bisericii Grecesti, despre care se spune ca are proprietati vindecatoare. Preotii sint de parere ca, de fapt, oamenii sint vindecati nu atit de izvorul miraculos, cit de credinta celor ce vin sa se roage Lui Dumnezeu si Maicii Domnului, la marea sarbatoare a Izvorului Tamaduirii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii