Skip to main content

Vasilica si baietelul ei de 6 ani ramin impreuna pina la sfirsit

Cazul prezentat ieri de cotidianul nostru a ajuns la reprezentantii institutiilor brailene care-si desfasoara activitatea in domeniul asistentei sociale. Destinul crincen al Vasilicai Ispas, mama de 42 de ani, grav bolnava, care-si creste singura copilul de 6 ani, nu i-a lasat indiferenti nici pe cititorii nostri, nici pe reprezentantii autoritatilor.
Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila a precizat ca nu se poate pune problema separarii copilului de mama. "Nu militam pentru luarea copilului in mod abuziv din familie. Cazul in sine iese din tipare. Este vorba despre o persoana grav bolnava care are de ingrijit un copil de 6 ani. Este o legatura afectiva puternica intre mama si baietel. In primul rind, vom incepe demersurile pentru acordarea unei alocatii monoparentale si al incadrarii intr-un grad de handicap. De asemenea, un sprijin financiar in regim de urgenta ar putea fi acordat de catre Directia de Munca si Protectie Speciala care ajuta persoanele cu afectiuni foarte grave. Totul va fi realizat in urma unei anchete sociale minutioase. Institutia noastra va acorda atit mamei cit si copilului consiliere psihologica pentru a putea trece peste aceasta cumpana. Am vazut ca mama este speriata de faptul ca baietelul va ajunge la camin. Pe termen lung, va pot spune ca vom monitoriza cazul si vom incerca sa identificam o ruda care sa se poata ocupa de copil, astfel incit acesta sa nu ajunga sa fie institutionalizat", ne-a declarat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al DGASPC Braila. Viceprimarul Daniela Vasioiu se va deplasa la locuinta din str. Rosiori 41, la blocul C5, pentru a-i acorda sprijin. In plus, Directia de Asistenta Sociala lucreaza la intocmirea unui plan de servicii. Unul dintre cititorii editiei on-line a cotidianului nostru a propus deschiderea unui cont unde sa poata fi depusi bani pentru sprijinirea acestei familii nevoiase, el insusi oferindu-se sa doneze 1.000 Ron.
Reamintim ca Vasilica Ispas este grav bolnava, fiind cazuta la pat. Ea sufera de Parkinson si diabet, are o tumoare pe creier si se sufoca din cauza problemelor generate de glanda tiroida. Mai primeste ajutor de la biserica si de la vecina ei, Chita Rusu, fost cadru medical, in prezent pensionara care ii mai face de mincare si-i cumpara cite ceva. Tot ea este cea care i-a oferit lenjerie de pat, un televizor, dar si un telefon pe care sa-l poata folosi atunci cind ii vine rau. "Va spun sincer ca o pazim. Starea ei de sanatate este foarte grava. Chemam salvarea foarte des", ne-a declarat Chita Rusu. Baietelul de 6 ani este foarte vioi si o ajuta pe mama sa grav bolnava la diferitele treburi din garsoniera. Vasilica Ispas ne-a spus ca are o pensie de boala de 160 de lei. Copilul a mers la gradinita in ciuda problemelor cu care se confrunta mama sa, dar marea temere a Vasilicai este ca baietelul va ramine singur pe lume.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu