Mergi la conţinutul principal

Valorile satului traditional, intr-un concurs interscolar

In cadrul manifestarilor dedicate "Lunii artelor", pe scena Caminului Cultural din localitatea Gemenele, a avut loc, saptamina trecuta, un amplu concurs interscolar. Elevi talentati din comuna Gemenele si Scortaru Nou s-au intrecut in diferite probe pe mai multe ramuri ale artei: coruri de camera, grupuri folclorice, solisti vocali de muzica populara, recitatori, dar si creatie lirica si proza literara, pe tema anotimpului de primavara. Pentru a mentine atmosfera de concurs si voia buna, formatiile si concurentii inscrisi in confruntare au fost sustinuti din sala de galerii apartinind celor doua scoli implicate, iar dupa cum au comunicat organizatorii, "la finalul reprezentatiei, cistigatoare au fost prietenia si arta". Juriul a fost alcatuit din cadre didactice ale celor doua scoli, alaturi de preotul paroh al bisericii din comuna Romanu, Mircea Ciubotaru. Potrivit declaratiei directorului Scolii cu clasele I - VIII Gemenele, prof. Stoica Gasca-Eremia, initiativa organizarii unor astfel de manifestari apartine Inspectoratului Scolar Judetean, idee care a fost intimpinata de cadrele didactice organizatoare: inv. Zenovia Mocanu, inv. Valerica Mihoci si profesorii Iulia Georgescu, Teodora Moruzanu si Geanina Bajenica. "Acest concurs interscolar este o premiera pentru unitatea noastra de invatamint, dar si pentru scoala invitata sa participe. Am vazut pe scena copii cu talente deosebite, pe fata carora se citea placerea de a cinta, dansa ori recita poezii si am citit creatii literare scrise cu multa imaginatie si putere creatoare. Pentru ca aceasta prima editie a manifestarii a inregistrat un asa succes, intentionam ca, de la anul, sa promovam concursul si la nivelul celorlalte scoli din mediul rural pentru a-i da o si mai mare amploare si diversificare. Asta pentru ca trebuie sa pastram valorile satului traditional, iar pentru asta avem nevoie de copii care sa pretuiasca arta si bunul gust", a explicat directorul scolii organizatoare.
Activitatile artistice ale elevilor celor doua scoli nu se opresc insa aici. Duminica aceasta, corurile reunite ale Scolilor Gemenele si Scortaru Nou se vor deplasa la Catedrala Episcopala din Galati, unde vor sustine un program de cintece religioase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu