Mergi la conţinutul principal

Vă mulțumim! Împreună mergem mai departe!

A trecut ce-a fost mai rău. Întreaga lume începe să învețe să conviețuiască alături de COVID 19. N-avem cum altfel să mergem mai departe! Această frică paralizantă pe care unii au încercat să ne-o inoculeze până la sufocare este la fel de toxică precum scenariile, conspirațiile mondiale sharuite pe rețelele de socializare și care acum se ”materializează” în proteste nu numai la noi ci și în alte țări. În acest context, limitându-ne numai la România și la ce a făcut triada specialiștilor Arafat – Rafila – Tătaru, precum și la protestele jaaalnice din Piața Victoriei, în frunte cu acest penibil om de afaceri – Viorel Cataramă - care se declară liberal și care vrea să fie băgat în seamă ca un politician redutabil, eu pun semnul egal. Nu mă înțelegeți greșit: am încercat să-mi imaginez aceste vremuri grele, extrem de grele, cu PSD la guvernare, cu Dăncilă premier...N-am putut! Sincer! Eu cred că ne-a ferit Dumnezeu! Eu cred că trecând peste bâlbe, exagerări, ezitări și tot ce mai vreți, Guvernul Orban poate bifa ACUM că România a trecut cu bine peste faza acută – ca să zic așa – a acestei boli care a făcut ravagii în alte țări și putea să bage amărâtul nostru sistem de sănătate în colaps. Sigur, sunt țări – Grecia, Bulgaria – unde bilanțul îmbolnăvirilor și al morților este mult mai fericit daaaar, STĂM BINE! Iar noi, la Brăila, deși suntem înconjurați de județe cu probleme mari – Galați, Buzău, Vrancea – STĂM FOARTE BINE! Al cui este meritul? Al tuturor, aș spune eu, de la cetățeanul simplu – carantinat, izolat sau pur și simplu autoizolat din propria conștiință – la autoritățile locale - prefect, primar, președinte al CJ - la organele de ordine (polițiști, jandarmi) și nu în ultimul rând la specialiștii DSP care au făcut anchete epidemiologice ca la carte, dar și la conducerile căminelor de bătrâni care au știut să gestioneze pericolul. Le mulțumesc tuturor! Era să uit să le mulțumesc preoților și voluntarilor de pe lângă biserici care au oferit o lecție uriașă de disciplină civică dar și de omenie până la cer. Cinste lor! Cinste tuturor! Urmează acum atât în plan local cât și la nivel național faza a doua – relansarea economică. În acest context, ”sperietorile”, în frunte cu Arafat ar trebui să lase Guvernul să-și facă treaba. Altminteri, am văzut cu toții ce s-a întâmplat în aceste zile prin alte părți: oamenii NU MAI POT SUPORTA restricțiile. GATA! De acum, încet încet ne întoarcem la ritmul normal de muncă în speranța că ce am pierdut în aceste luni va putea fi recuperat!

Vă mărturisesc că atât conducerea ziarului Obiectiv- Vocea Brăilei cât și toți angajații am privit cu toții, cu maaare strângere de inimă, această criză nemaiîntâlnită, care te pune jos în doi timpi și trei mișcări! Oribil! Ce-am simțit! Prin ce-am trecut! O mică parte dintre salariați au rămas activi, în vreme ce restul în șomaj tehnic, la care s-au adăugat colaboratorii pe bază de voluntariat, au avut grijă de ediția on-line și de puținele ediții print din această perioadă neagră. Surpriza mare a venit de la cititorii noștri, de la abonații noștri – pensionari în mare măsură – oameni care nu numai că au înțeles prin ce trecem, dar au fost alături de ziar și ne-au semnalat o multitudine de situații care trebuia făcute publice pentru ca autoritățile să le vadă și să ia act! Ei au făcut ziarul în această perioadă! Ei ne-au dat puterea să nu ne temem de ce va urma! Ei ne-au arătat încredere și pentru ei de azi, de luni, 18  mai,  ziarul Obiectiv – Vocea Brăilei merge mai departe, cu toți angajații la bord! Vă mulțumim pentru susținere!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro