Mergi la conţinutul principal

USR-istul Nicușor Ciocan, numit prefect al județului Brăila. PNL-iștii Adin Boboc și Nicolae Nițescu, subprefecți

* Guvernul Florin Cîțu a adoptat, astăzi, hotărârile privind exercitarea cu caracter temporar pe funcțiile de prefect și cele de subprefect ale Județului Brăila, de către USR-istul Nicușor Ciocan, respectiv, liberalii Adin Boboc și Nicolae Nițescu * hotărârea legată de Ciocan a fost adoptată într-o ședință de Guvern, la ora 8:00, iar celelalte două, într-o altă ședință, la ora 13:00

 

 

 


Județul Brăila are prefect și doi subprefecți noi. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul a două ședințe consecutive ale Guvernului Florin Cîțu. Una care a avut loc la ora 8:00, în cadrul căreia, printre alții, USR-istul Nicușor Ciocan a fost numit pe fotoliul de prefect al Brăilei și o alta, la ora 13:00, în care Executivul a numit, pe cele două poziții de subprefecți ale județului nostru, pe Adin Boboc, șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Ianca și candidat al liberalilor la Primăria Ianca, precum și pe Nicolae Nițescu, fost primar al comunei Mărașu. Bineînțeles, după o hotărâre privind încetarea mandatului subprefectului Vasilica Vîlcu. Informația ne-a fost confirmată de către președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura și cu Nicușor Ciocan, care fusese informat la rândul său despre adoptarea hotărârii privind numirea sa, adăugând că aștepta publicarea H.G. în Monitorul Oficial al României. Ciocan ne-a declarat că nu are emoții, că a fost deja în vizită la Prefectură pentru a discuta cu Vîlcu, fiind informat că majoritatea funcționarilor instituției au experiență și sunt oameni pe care se poate bizui. Ciocan a afirmat că nu îi cunoaște personal pe cei doi subprefecți, însă și-a manifestat speranța că vor putea colabora fără probleme.

 

Așa cum am precizat și într-o altă ediție a cotidianului nostru, Nicușor Ciocan este președintele organizației municipale și vicepreședintele organizației județene a USR Brăila și s-a făcut remarcat pentru prima oară în momentul strângerii de semnături pentru campania ”Fără Penali în Funcții Publice”, în 2019. La Alegerile Locale din 27 septembrie a deschis lista Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Local Municipal. De asemenea, la Alegerile Parlamentare a deschis din nou lista Alianței pentru Senatul României. Nici la Alegerile Locale și nici la Parlamentare USR-PLUS nu a întrunit, însă, numărul de voturi pentru a putea accede în CLM, CJ, respectiv în Parlamentul României.

Potrivit CV-ului pus, recent, la dispoziția presei de către USR Brăila, Ciocan are 42 de ani, este căsătorit, are o fetiță, este inginer de profesie și administrator. În perioada 1997 - 2002, a frecventat și absolvit cursurile Universității ”Dunărea de Jos” Galați, Facultatea de Nave și Inginerie Electrică, profilul știința Sistemelor și a calculatoarelor, specializarea automatică și informatică industrială. În 2009 - 2012, a terminat Facultatea de Științe Economice, în cadrul Universității ”Danubius” Galați. În 2013-2015 acesta și-a obținut diploma de master la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Administrarea Afacerilor Internaționale.

Ciocan și-a început activitatea profesională ca profesor de informatică, însă ulterior s-a reprofilat. Între 2004-2006 a fost director general la Hotel ”Belvedere”. Din iulie 2013 până în prezent, Nicușor Ciocan a lucrat ca manager proiect la Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare (ADR) Sud-Est din Brăila.

După publicarea hotărârilor de Guvern în Monitorul Oficial, va urma ceremonia de învestire, care s-ar putea derula chiar și în format video, având în vedere măsurile luate pentru prevenirea răspâdirii virusului SARS-CoV-2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro