Mergi la conţinutul principal

Unde nu este Dumnezeu?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Deși, din frică, ne-am generat iluzia că suntem înconjurați de un trup care ne limitează comunicarea cu Tatăl, adevărul ne spune că Tatăl este aici și nu a fost nicicând în altă parte.

Suntem întregi când renunțăm la iluzie. Cerul este deja aici și Iubirea nu ne-a îndepărtat vreodată.

Trupul nu are niciun rol pe care să nu i-l dai singur. Dacă vrei să-l folosești drept adăpost pentru ascundere și limitare, din frică față de Iubire, atunci acesta este rolul pe care i l-ai dat.

Dar poți alege, cândva, să accepți Iubirea Tatălui, o Iubire care nu ți-a pus bariere în cale, o Iubire neschimbătoare, care nu vrea să fie altceva decât ceea ce este.

Renunță la zgomotele lumii. Adevărata liniște nu poate fi perturbată de iluzii.

Dumnezeu este aici.

 

„Iisus le-a zis: De ce vă este frică, puțin credincioșilor? S-a sculat atunci, a certat vânturile și marea și s-a făcut liniște deplină.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, VIII, 26)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro