Mergi la conţinutul principal

Unde Îl vedem pe Hristos?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Dacă ochiul găsește pricină fratelui tău, va găsi pricină și când îl vede pe Hristos.

Este perfecțiune în ochiul tău și vezi totul așa cum este, dincolo de văz? Sau vezi nedreptatea, răul și păcatul?

Dacă Hristos este desăvârșit, așa Îl vei vedea? Sau demn de încă o răstignire?

 

Vezi-ți astăzi fratele desăvârșit, așa cum Hristos este, și atunci vei ști că ochiul tău este curat și inima caldă.

Astfel, Hristos nu-ți va rămâne ascuns și se va reflecta din chipul fiecărui frate, însoțindu-te bucuros și în această lume. Iar dacă o mască ți-o ascunde, imaginează-ți că nu este. Pentru că tot El ne învață: „Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea”. (Marcu, 11, 24)

Dacă știi că Hristos te vede din fiecare frate, atunci privește-i așa cum Hristos, Iubirea, îi privește. 

Nicio mască nu Îl poate ascunde. Și tu, astăzi, Îl poți vedea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro