Mergi la conţinutul principal

Un service auto din Brăila a fost închis, iar altul are activitatea suspendată

• măsurile au fost luate de echipe de inspectori ai Registrului Auto Român venite în control din alte judeţe, sub coordonarea RAR Bucureşti • reprezentanţii RAR nu au precizat care sunt unităţile sancţionate • la nivelul întregii ţări au fost închise peste 200 de service-uri, iar alte 49 au fost suspendate pentru minim 30 de zile

 

În urma unor controale efectuate în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, Departamentul Supraveghere Piaţă (DSP) al Registrului Auto Român (RAR) a închis, la nivelul întregii ţări, peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare. Măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăţi. Totodată, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

La Brăila, a fost închis un service auto, iar altul s-a ales cu activitatea suspendată. Inspecţiile au fost efectuate de echipe din alte judeţe, coordonate de RAR Bucureşti. Reprezentanţii RAR nu au oferit detalii despre service-urile găsite cu nereguli.

Potrivit Biroului de Presă al RAR, sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

“RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. În general, ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul şi a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, se precizează într-un comunicat de presă.

La acţiunea de control desfăşurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei. În afară de măsurile luate împotriva service-urilor cu activitatea închisă, respectiv suspendată, la Brăila nu s-a aplicat nicio sancţiune.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro