Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un puternic ciclon tropical a afectat nord-estul Australiei

Un puternic ciclon tropical a afectat, luni, nord-estul Australiei, unde a fost instituita starea de urgenta, fara insa a se inregistra victime, informeaza AFP.
Ciclonul tropical Larry, de categoria a V-a, a afectat orasul Cairns, situat in nordul statului Queensland, luni la ora 08.00 (duminica, 23.00 ora Romaniei). Intensitatea furtunii s-a diminuat in momentul in care a atins zonele de coasta, dupa-amiaza ea devenind furtuna de categoria a III-a.
Potrivit informatiilor preliminare, ciclonul Larry, insotit de rafale de vint cu viteze de pina la 290 de kilometri pe ora, a ranit usor citeva persoane.
Autoritatile regionale, care au instituit starea de urgenta, au avertizat populatia in legatura cu riscul inundatiilor, recomandindu-le localnicilor sa se fereasca de serpi si crocodili, deveniti agresivi dupa ciclon.
La Innisfail, orasel cu 8.500 de locuitori, situat in nordul statului Queensland, jumatate dintre cladiri au fost avariate.
"Am strabatut intreaga zona luni dimineata si am constatat ca o cladire din doua s-a prabusit, unele fiind distruse complet, altele partial", a declarat un responsabil al serviciilor de urgenta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii