Mergi la conţinutul principal

Un preşedinte de nota 6,66

Foarte probabil că habotnicii care văd în noile paşapoarte biometrice, purtătoarele codului 666, pecetea anticristului, şi-au scuipat în sân când au aflat că media notelor date preşedintelui s-a oprit taman la fatidicul 6,66. Textul de faţă nu îşi propune o exaltare a unor astfel de viziuni apocaliptice, dar întâmplarea oferă un bun prilej pentru câteva mici considerente pe tema comportamentului prezidenţial. Mă număr printre cei care l-au votat pe Băsescu în noiembrie 2004. Şi asta nu pentru că vedeam în el omul providenţial, ci în speranţa că va dovedi măcar un pic din fermitatea pe care îşi clădise campania electorală, promiţând că va face curăţenie în politica şi, implicit, societatea românească. Timpul mi-a dovedit că am cam sperat degeaba. Acum nu mai cred că Traian Băsescu e în măsură să reformeze societatea în care trăim, din simplul motiv că el însuşi este un banal exponent al ei. De ce? Pentru că, într-o vreme în care cei mai mulţi dintre români nu mai au onoarea cuvântului dat, Băsescu aruncă cu vorbe la fel ca toţi politicienii contemporani: a spus că îşi va da demisia dacă Parlamentul îl suspendă din funcţie şi nu a făcut-o. Nu mai contează motivele invocate după, cert este că nu şi-a respectat cuvântul şi a dat un exemplu prost.

Într-o vreme în care societatea românească este parazitată de manelism şi nonvalori, Băsescu se afişează în cârciumi cu Gigi Becali. Într-o vreme în care şofatul sub influenţa alcoolului este o cauză majoră a accidentelor auto, Băsescu se cinsteşte cu Gigi Becali apoi se urcă băut la volan, dând un exemplu de toată jena.

Într-o vreme în care societatea românească trebuie să se scuture de indolenţă şi să se apuce serios de treabă pentru a ajunge din urmă adevăratele civilizaţii europene, aflate la ani lumină înaintea noastră, Băsescu ridică miştocăreala la rang de politică de stat.

În concluzie, nu văd, Doamne-fereşte, în preşedintele nostru ales un trimis al necuratului, după chestiunea asta cu media de 6,66, însă cu siguranţă văd în el un reprezentant tipic al actualei clase politice din România care, din păcate, nu prea are nimic sfânt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro