Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un politist tulcean a fost pe punctul de a fi ucis de ciini la Braila

In ciuda promisiunilor repetate ale autoritatilor locale ca vor rezolva aceasta problema, ciinii fara stapin continua sa terorizeze trecatorii si sa ne faca orasul de ris. Un tulcean, functionar public in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sulina, a fost atacat de o adevarata haita de ciini, fiind trintit la pamint si sfirtecat de coltii dulailor. Atacul a fost atit de violent incit tinarul, in virsta de 28 de ani, si-ar fi putut pierde viata, daca nu i-ar fi sarit in ajutor trei persoane. Incidentul s-a petrecut in seara zilei de miercuri, 5 aprilie, in jurul orei 19.15, in poarta unei unitati economice de linga intrarea in incinta "Hercules", din port, sectorul trecere bac Smirdan. "Ma aflu in Braila de citeva zile, cu o nava a Politiei de Frontiera pe care am adus-o aici pentru reparatii. Miercuri seara, ma indreptam spre intrarea in incinta "Hercules". Vorbeam la telefon, nu prea eram atent la ce se intimpla in jurul meu si deodata m-am trezit atacat de circa 10 ciini. Nu au latrat, ci pur si simplu s-au furisat prin spatele meu si au inceput sa ma muste de picioare. Am incercat sa ma apar, la un moment dat am aruncat chiar cu telefonul dupa ei, dar nu le puteam face fata. Erau prea multi si au reusit sa ma trinteasca la pamint si sa ma muste, in zona picioarelor. Unul s-a repezit si la fata, dar m-am ferit si nu m-a muscat decit de brat. Norocul meu a fost ca mi-au sarit in ajutor doi baieti, care oprisera in apropiere cu un maxi-taxi, ca altfel nu stiu daca as fi scapat cu viata din coltii lor. O a treia persoana m-a transportat la Spitalul Judetean, unde am fost suturat la gamba stinga, in total avind opt muscaturi care au necesitat tratament. In plus, sint nevoit sa merg periodic la spital, pentru a mi se face injectii antirabice. Acum mi-e frica sa mai ies din zona docului unde este ancorata nava noastra. Rog mereu un coleg sa ma insoteasca. La Braila, e periculos sa mergi singur pe strada!", a conchis tulceanul Lucian Ciolacu.
Ieri, victima atacului ne-a aratat unde s-a intimplat incidentul. In poarta unitatii respective - se pare un fost abator dezafectat - dormitau vreo opt dulai, care au inceput sa miriie si sa isi arate coltii, in momentul in care tulceanul si reporterul s-au apropiat.
Informat despre nefericitul incident, care arunca o pata de rusine pe obrazul municipalitatii brailene, Adrian Dediu, directorul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, ne-a asigurat ca va trimite o echipa pentru capturarea ciinilor violenti. Dediu ne-a informat ca, de la inceputul anului, la Braila au fost capturati 1.162 ciini fara stapin, din care 1.051 de pe domeniul public si 111 din curtile agentilor economici. "Fondurile alocate de Primarie - 600 milioane de lei - pe anul in curs, pentru aceasta activitate, deja s-au epuizat. Avem promisiuni ca se va face o suplimentare de buget, dar pina atunci vom reusi cu greu sa continuam actiunile de capturare a ciinilor fara stapin", ne-a declarat directorul Dediu. Ca si cum situatia nu ar fi destul de dificila, in ultima perioada, un grup de autointitulati iubitori de animale se opun vehement capturarii ciinilor, fara a oferi, insa, nici o solutie viabila pentru rezolvarea acestei probleme care treneaza de mult prea mult timp in orasul nostru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii