Mergi la conţinutul principal

Un nou pericol pentru pietoni, în Piaţa Traian

* de pe faţada fostului sediu Banc Post au început să cadă bucăţi de tencuială * ieri, dacă s-ar fi aflat cineva în zonă, s-ar fi putut produce o tragedie * Poliţia Locală a demarat procedura de identificare şi sancţionare a actualului proprietar al imobilului * acelaşi lucru se întâmpla până de curând cu fostul sediu al sindicatelor, situat tot în Piaţa Traian, clădire care între timp şi-a schimbat proprietarul şi a intrat în reparaţii

 

 

 

 

Bucăţi mari de tencuială au căzut, ieri, de la înălţime pe trotuarul din faţa fostului sediu Banc Post din Piaţa Traian. Întâmplarea a făcut ca să nu treacă niciun pieton, în acel moment, pe lângă clădirea în cauză, astfel că nu s-a înregistrat nicio victimă. Pericolul se menţine, însă, deoarece elementele de decor de pe faţada veche şi neîngrijită, situate chiar pe ”buza” acoperişului, au o stare destul de precară, astfel că alte porţiuni de moloz s-ar putea desprinde în orice clipă. Ieri, după ce fotografii de la faţa locului au fost postate pe reţelele de socializare de ghidul turistic Gabriel Lâlă, care este foarte implicat în tot ceea ce ţine de Centrul Vechi şi problemele existente aici, Primăria a reacţionat prin trimiterea unei echipe care să delimiteze cu bandă de ocolire zona periculoasă. ”În primul rând, luăm măsuri pentru punerea în siguranţă a zonei. Apoi, Poliţia Locală va face demersuri de identificare şi sancţionare a proprietarului clădirii, pentru nerepararea faţadei. Oricum, această clădire se află pe lista celor pentru care se plăteşte impozit majorat cu 500%”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Nu este primul imobil din Piaţa Traian care pune în pericol siguranţa trecătorilor, din cauza stării avansate de degradare. Acelaşi lucru se întâmpla, până de curând, cu fostul sediu al sindicatelor, situat lângă Muzeul Brăilei. Clădirea respectivă aparţinea unei persoane fizice domiciliate în Bucureşti, care a fost amendată în repetate rânduri pentru că nu lua măsuri de reabilitare a faţadei. Între timp, imobilul a fost vândut, iar noul proprietar a demarat lucrările de reparaţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro