Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un modern complex imobiliar se va inalta in zona Bariera Calarasilor

In urmatorii trei ani, in zona Bariera Calarasilor se va inalta un modern ansamblu de spatii comerciale, birouri si locuinte, care se doreste a fi o premiera pentru judetul nostru. Este vorba de mult promisul complex realizat de firma israeliano - romana SC "ISROM Investment" SRL, anuntat de primarul Constantin Cibu inca de anul trecut. Astfel, in sedinta CLM ce a avut loc ieri, consilierii municipali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu initiat de firma in cauza. Din acest moment, intra in vigoare si contractul de concesiune al terenului aflat la intersectia dintre Bariera Calarasilor si Aleea Parcului - locul unde stationa de obicei circul - cu o durata de 49 de ani. Pretul concesiunii este de 58.300 lei/mp/an, suma ce va reprezenta 197.281.370 anual.
Conform raportului de specialitate intocmit de Directia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Lucrari Publice, complexul imobiliar va avea o inaltime de 14 etaje plus subsol, spatiile urmind a fi folosite astfel: la subsol vor fi amenajate parcari si spatii tehnice, la etajele 1, 2 si 3 vor fi spatii comerciale de tip Mall, urmind ca celelalte etaje sa gazduiasca locuinte si birouri. Totodata, prin caietul de sarcini, intra in atributiile beneficiarului fluidizarea traficului in zona si sistematizarea strazilor din jur, dupa finalizarea lucrarilor. De altfel, singura problema ridicata de consilieri a fost traficul in zona, precum si parcarea automobilelor riveranilor, care, in acest moment folosesc atit trotuarul, cit si partea carosabila, in lipsa unor spatii adecvate.

Beneficiarul va asigura fluidizarea traficului in zona

La aceste probleme, a raspuns seful Serviciului de Politie Rutiera, subcomisar Dumitru Budes. Acesta a explicat ca se va face un sens giratoriu in zona benzinariei din Bariera, semafoarele de acolo urmind a fi desfiintate. Totodata, acesta a explicat ca se va face o sectiune in teren, care va lega Aleea Parcului de Buzaului, si care va avea sens unic: "Va asigur ca am discutat cu specialisti in domeniu - si de la noi, si de la Bucuresti - timp de o luna, si am ajuns la ce e mai bine pentru aceasta zona. Traficul se va fluidiza in mod sigur. Singura problema ramine faptul ca locuitorii din zona nu au unde isi parca masinile si blocheaza astfel si carosabilul, si trotuarul. La asta trebuie gasita o solutie". In legatura cu acest lucru, primarul Cibu a precizat: " Noi continuam sa facem parcari in municipiu. Si cei care vor construi complexul vor face si o parcare supraterana cu 147 de locuri si una subterana cu 120 de locuri care va deservi mall-ul, birourile si apartamentele din cladire. Cea supraterana va putea fi folosita pe timp de noapte si de locuitorii din zona. Dar si oamenii sint de vina. Ca sint in stare sa urce cu masina in scara blocului, ceea ce nu mi se pare normal. In toate tarile civilizate mai merge omul 100 de metri si pe jos, pina la parcare, ca nu moare nimeni. Vom gasi solutii, dar trebuie sa coopereze si cetatenii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii