Mergi la conţinutul principal

Un miting cât un vot

Nu ştiu ce se va întâmpla la mitingul anunţat pentru această seară, vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei din Capitală. Mitingul aşa-numit al Diasporei. Nu ştiu – şi nu cred – că se va aduna milionul de români vehiculat (sau dorit) pe reţelele de socializare. Nici dacă vor fi câteva sute de mii ori doar câteva zeci de mii. La fel de bine, ar putea fi un fiasco total, cu o mână de oameni. E vacanţă, e august, lumea e în concediu. Inclusiv românii veniţi „de afară” sunt pe la familii, pe la mare sau munte, e destul de greu să-i mai urneşti din marginea ţării, odată ajunşi acasă, să bată drumul - lung şi prost - până la Bucureşti. Mai ales dacă au mai stat vreo 2-3 zile pe drum, ca să ajungă acasă.

Este clar că nu vor veni să protesteze doar românii „din afară”. Cinste lor dacă vor veni să-şi exprime punctul de vedere, dar vor fi şi foarte mulţi „localnici”, din cei rămaşi aici să-şi mănânce zilele cu PSD, cu ALDE, cu penalii, hoţii şi infractorii din politică, cu alde Dragnea, Nicolae, Nicolicea, Mitralieră şi toţi cocalarii politici de prin Parlament, cu alde Viorica, Olguţa, Gabriela, Carmen, Grapini şi toate exemplarele politicii blonde de Dâmboviţa. Oricum şi oricâţi vor fi, va fi un miting al unirii românilor oneşti împotriva unei politici contra bunului simţ, dusă de cea mai sinistră grupare politică penală cu care această ţară a avut de-a face în ultima sută de ani. Va fi un mesaj de indignare şi revoltă transmis unor politicieni plini de dispreţ nu doar la adresa celor care nu i-au votat, ci la adresa întregii ţări. Un dispreţ general, exprimat deja public de unii dintre reprezentanţii partidelor de la Putere. Va fi un miting al unirii mult mai autentic decât manifestările anoste ce vor prilejui sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Nu va fi un protest pentru căderea actualului Guvern, nu va fi un miting de răsturnare a actualei Puteri, nu va fi o revoluţie, nu va fugi nimeni cu elicopterul de pe acoperişul Palatului Victoria. De altfel, nici nu va avea cine, pentru că nu va fi nimeni la Guvern - toată lumea de acolo este în concediu - cu excepţia poliţiştilor şi jandarmilor mobilizaţi în zonă de Carmen.

Va fi însă un semnal de alarmă - pentru guvernanţi şi pentru cei guvernaţi. Va fi o avanpremieră a următoarelor alegeri şi un test pentru actualii politicieni de la Putere. Va fi un semn că vor putea face tot ceea ce doresc în continuare sau un semn că totuşi sunt limite ale decenţei politice, peste care nu vor putea trece. Va fi un semn că ţara se lasă furată de o mână de hoţi sau că o mână de hoţi nu poate transforma o ţară în moşie proprie. Va fi un semn că ţara mai are un viitor sau că viitorul ţării este furat cu o pensie mărită şi un salariu de bugetar majorat. Va fi un semn că România mai merită respectată sau abandonată cu totul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro