Mergi la conţinutul principal

Un miliard jumate, bani pierduti la pariuri

La doar zece zile dupa ce-a fost angajat vinzator/gestionar la o agentie de lozuri si bilete "pariloto" apartinind SC "Electa Mod" SRL Braila, Cristian Cojan, in virsta de 22 de ani, a reusit sa produca un prejudiciu de peste 150.000 de lei noi. El a fost anchetat si trimis in judecata, ieri, pentru savirsirea infractiunilor de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, paguba nefiind recuperata. Cercetarile au inceput in decembrie 2006, dupa ce reprezentantul firmei la care fusese angajat inculpatul, anume Elena C., s-a adresat organelor de urmarire penala, si s-au finalizat pe 8 mai a. c.
Inca din 5 mai 2004, Compania Nationala "Loteria Romana" SA - Sucursala Zonala Galati - Punct de lucru Braila, in calitate de mandant, a mandatat agentul economic SC "Electa Mod" SRL sa comercializeze produse loteristice. Conform contractului, in calitate de mandatara, "Electa" si-a asumat responsabilitatea, spun anchetatorii, "asupra furturilor, deteriorarii, erorilor etc. ce s-ar fi putut produce", indiferent de cauza lor si de suma reclamata.
Pe 16 noiembrie 2006, SC "Electa Mod" SRL Braila l-a angajat pe Ciprian Cojan in calitate de vinzator la o agentie loto, acesta avind drept atributii vinzarea si gestionarea produselor loteristice (lozuri si bilete de pariuri), precum si efectuarea platilor pentru cistigurile la pariuri. In seara zilei de 26 noiembrie 2006, invinuitul a jucat mai multe bilete tip pariloto in valoare de 16.000 lei, fara a achita contravaloarea acestora. Intrucit a pierdut aceasta suma, el a pariat in continuare, in speranta ca va cistiga, ca sa-si acopere lipsa. Oamenii legii precizeaza ca, in acea seara, Cojan a jucat bilete de 20.000 de lei, cistigind in final 39.200 lei. Ca sa poata ridica banii, el l-a rugat pe un prieten, S. Romeo, sa semneze biletele, completindu-le, bineinteles, cu datele personale proprii. Din totalul cistigului, vinzatorul de lozuri a achitat contravaloarea biletelor jucate, iar restul banilor i-a cheltuit in interes personal.
Pe data de 3 decembrie 2006, Cristian Cojan a jucat din nou, prejudiciul fiind de data aceasta de 60.000 de lei. La ora 17.00, urmarind rezultatele meciurilor de fotbal pentru care a pariat, invinuitul a constatat ca nu a cistigat nici un chior. In loc sa se opreasca, la ora 22.00, el s-a intors la agentie si a mai jucat bilete pariloto de inca 60.000 de lei. Ghinion: si acestea s-au dovedit necistigatoare. Abia atunci tinarul si-a venit in fire, a mers la patroana firmei si i-a povestit ce-a facut, iar aceasta a sesizat politia. Prejudiciul estimat a fost de 120.349, 30 lei proveniti din sistemul de joc pariloto, plus 467,55 lei reprezentind incasari loto de la clienti. SC "Electa Mod" SRL s-a constituit parte civila in procesul penal. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu final de 156.816, 85 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu