Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un fost lucrator din Trupele de Securitate, seful Politiei Comunitare Braila

Un fost lucrator in cadrul Trupelor de Securitate se va afla in fruntea Politiei Comunitare Braila. Alexandru Alexandru, proaspatul sef al Directiei Politiei Comunitare Braila, a declarat, ieri, in plenul CLM ca a lucrat o perioada indelungata de timp pentru Securitate. Declaratia sa a venit in contextul in care, dupa luni de aminari si tergiversari, consilierii municipali au aprobat ieri, in cadrul unei sedinte ordinare, organigrama, statul de functii si numarul de personal al Directiei Politia Comunitara a municipiului Braila. Desi proiectul de hotarire a fost, la inceput, trecut pe ordinea de zi a sedintei ca initiat de primarul municipiului si de consilierul municipal PD, Victor Neagu, dupa ce grupul PD a parasit sala de sedinte, consilierii ramasi in sala au decis ca acest proiect sa fie consemnat ca fiind initiat doar de primar. Consilierii au sustinut ca indiferent de motivul pentru care grupul PD a parasit sala, consilierul Neagu ar fi trebuit sa ramina pentru a-si sustine proiectul. In cadrul aceleiasi sedinte, a fost numit in functia de director executiv al DPC, Alexandru Alexandru, la propunerea primarului Constantin Cibu, pe perioada determinata, de circa sase luni, pina la ocuparea postului prin concurs. In ceea ce il priveste pe directorul DPC, acesta a declarat plenului ca prioritatea sa este organizarea Politiei comunitare conform legii si in ajutorul cetateanului.
Alexandru Alexandru este absolvent al "Scolii Militare de Ofiteri a Ministerului de Interne", promotia 1979, arma "Trupe de securitate". Despre activitatea sa, Alexandru a declarat: "Am lucrat in cadrul «Departamentului Securitatii Statului» la obiective de importanta deosebita, cum ar fi Aeroportul International «Kogalniceanu» din Constanta. Tot pe probleme de paza obiective am organizat sistemul de paza al Centralei Nucleare de la Cernavoda, mai precis a reactorului nr. 1, timp de un an. Am lucrat, de asemenea, in Statul Major al Trupelor de Securitate pe probleme de pregatire de lupta pina in 1990 cind s-au desfiintat trupele de securitate si s-a trecut la o alta structura. Din 1992 am lucrat in cadrul Jandarmeriei Romane, iar din 1994 am fost comandantul Detasamentului de Jandarmi Braila. In 1997 - 1998 s-a infiintat si am format Comandamentul Judetean de Jandarmi pina in 2003 cind am fost pensionat un an pe caz de boala, iar cind am fost la comisie s-a trecut la pensie direct. Ca studii superioare, sint absolvent al Facultatii de Drept si Stiinte Juridice, absolvent al Centrului de Studii Post-Universitare in domeniul managementului. Asta a fost activitatea mea de militar si in domeniul managementului, deoarece am format trei institutii noi".
Intrebat fiind daca apreciaza ca fiind cel mai bun sef al nou infiintatei Politii comunitare un pensionar, si fost securist, pe deasupra, primarul Cibu ne-a declarat : "Au mai fost si alti candidati, tot pensionari, precum domnul Jipa, sau domnul Colceag, dar dinsii au pensii mari, de circa 30 de milioane lei. Nu ar fi dat bine... Oricum, el nu va ramine pe acest post decit interimar, pe o perioada de circa 6 luni, pina la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post".
Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al primarului, chestor (r) Traian Jipa, care a condus ani in sir Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, dupa ce inainte a fost sef al Politiei brailene, n-a fost bun pe motiv ca are pensia mare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii