Mergi la conţinutul principal

Un fond de investiţii cu sediul în Liechtenstein, acţionar la „Braiconf”

• tranzacţia a avut o valoare de 7,5 milioane lei 

 

Actorii de pe Bursa de Valori Bucureşti au fost notificaţi conform regulamentului cu privire la perfectarea unei tranzacţii ce a vizat o cotă de capital de peste 10% a unei companii listate pe BVB. Este vorba despre producătorul de cămăşi „Braiconf”, în cazul căruia s-a înregistrat o tranzacţie importantă: „New Carpathian Fund”, cu sediul în Liechtenstein, a cumpărat de la „Romanian Investment Fund” - un fond de investiţii înregistrat într-un paradis fiscal, un pachet de 12,5 milioane acţiuni la compania brăileană, ceea ce reprezintă aproape 28% din capitalul social al producătorului de textile. Potrivit datelor disponibile pe BVB, preţul mediu al acestei tranzacţii a fost de 0,6 lei/acţiune, ceea ce înseamnă că tranzacţia s-a ridicat la 7,5 milioane lei. La final, vânzătorul „Romanian Investment Fund” a mai rămas cu o participaţie de 5,02% (un pachet de 2,25 milioane acţiuni BRCR) la capitalul „Braiconf”.

De precizat că “Romanian Investment Fund”, un fond de investiţii cu sediul în Insulele Cayman, cumpărase cu puţin timp în urmă (mai precis în această vară) pachetul de acţiuni “Braiconf” de la un alt fond de investiţii - “Bank Julius Baer & Co”, ajungând să controleze, până la perfectarea tranzacţiei cu cei de la “New Carpathian Fund”, 32,91% din afacerea de la Brăila. Un alt acţionar important este “Electroargeş” SA - 17,64%, iar diferenţa de 49,45% aparţine mai multor acţionari persoane fizice sau juridice.

În primul semestru al anului în curs, veniturile totale înregistrate de către companie au fost de 19,28 milioane lei, în creştere cu 6,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, raportând un profit de 2 milioane lei, în urcare.

Reamintim că firma brăileană a raportat anul trecut afaceri de aproape 7,2 milioane euro cu un profit net de circa 0,5 miloane euro, cu un efectiv de peste 850 de salariaţi. De altfel, acţionarii au decis acordarea de dividende de pe urma rezultatului din 2015 în cuantum de 0,045 lei/acţiune, aproape de două ori mai mare decât cu un an în urmă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro