Mergi la conţinutul principal

Un brăilean invitat să vorbească la Forumul Economic Mondial

* este vorba despre Ion Sterian, directorul general al Transgaz, care va vorbi la Davos despre  nevoia urgentă de diversificare a surselor de energie europene * organizatorii l-au invitat pe Sterian la aceste dezbateri  uriașe datorită expertizei “extraordinare în domeniul energetic”

 

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a fost invitat să vorbească în cadrul panelului privind diversificarea energetică a Europei, la celebrul Forum Economic Mondial care va avea loc la Davos în perioada 22 – 26 mai.

Înființat în ianuarie 1971 de către inginerul și economistul german Klaus Schwab, Forumul Economic Mondial (WEF – World Economic Forum) a devenit extrem de cunoscut datorită întâlnirii anuale ce are loc la Davos, în Elveția. Pe parcursul celor 5 zile de dezbateri sunt așteptați peste 2.000 de participanți: lideri politici din lumea întreagă, mari oameni de afaceri, manageri ai marilor companii, oameni de cultură etc.

Potrivit organizatorilor, printre subiectele de pe agenda reuniunii din luna mai a acestui an se vor număra revenirea după pandemie, schimbările climatice,  accelerarea așa-numitului „stakeholder capitalism” (această teorie presupune un capitalism bazat pe relații între afaceri și clienți, susținători, angajați, investitori, comunități etc - n.n), valorificarea tehnologiilor celei de a patra revoluții industriale, alături de situația din Ucraina.

În marja Forumului Economic, va avea loc, pe 23 mai, la ”Casa Poloneză” din Davos, o dezbatere privind modul în care sursele alternative, rutele și tehnologiile curate pot consolida securitatea energetică, în special a Europei. ”Având în vedere revenirea la consumul ridicat de energie dinainte de pandemie și criza geopolitică actuală, această dezbatere va avea ca scop sublinierea nevoii urgente de diversificare a surselor de energie europene”, arată organizatorii.

La dezbatere au fost invitați șefii unor companii internaționale de top din sectorul energetic, inclusiv RWE, Saudi Aramco, BP, Ørsted, PKN ORLEN, KGHM.

”Având în vedere expertiza dumneavoastră extraordinară în domeniul energetic, am aprecia foarte mult perspectiva dumneavoastră în timpul acestei dezbateri”, se arată în invitația pe care organizatorii au transmis-o directorului general al transportatorului român de gaze naturale, Ion Sterian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro