Mergi la conţinutul principal

Un înger de Crăciun

În România, 3 din 10 copii cresc în sărăcie, lipsiți de lucruri elementare, foarte mulți dintre ei, părăsiți de părinți și lăsați în grija bunicilor sau a rudelor. Ei bine, sărăcia aceasta și singurătatea dor tot timpul anului. Dar niciodată atât de crunt ca în perioada sărbătorilor!

Tocmai de aceea, în toate colțurile țării, pe măsură ce se apropie Crăciunul, mii de ONG-uri și voluntari își canalizează toată energia, ideile și fondurile spre daruri, acțiuni ori surprize care, măcar pentru o noapte, să aducă o fărâmă de lumină în viețile acestor copii. Îi spunem rază de speranță, pentru că doar simplul fapt că cineva s-a gândit la ei înseamnă enorm pentru sufletele lor care tânjesc după afecțiune. Și o spun din propria experiență. Am simțit de prea multe ori cum, deși în punga cu cadouri au găsit exact ce i-au cerut Moșului, ba chiar mai mult, îmbrățișarea le-a stârnit mult mai multe lacrimi. Și asta pentru că, ceea ce le lipsește celor mai mulți copii săraci, dincolo de hrană, îmbrăcăminte, dulciuri, cărți sau jucării, este dragostea. Și, dacă ați sta măcar o dată de vorbă cu ei, ați înțelege că, pentru cei mai mulți, abandonul e chiar mai greu de suportat decât foamea.

Nu stă în puterea noastră să le aducem părinții acasă sau să le asigurăm părinților ne-plecați un venit decent, dar, măcar pentru o noapte în an, e în puterea fiecăruia dintre noi să facem fericit un astfel de copil.

Știm că putem! De aceea, în fiecare an, la sfârșit de noiembrie, colega mea Liliana Nistor publică un articol care începe așa: “Legenda spune că în Noaptea de Ajun, aproape de miezul nopții, când Moș Ene vine pe la genele copiilor obosiți de atâta așteptare și în casă se așterne o liniște deplină, din înălțimea înstelată a cerului coboară un înger. E Îngerul Crăciunului ...”.

Este al cincilea an când povestea se repetă, al cincilea an în care, astfel, dăm de veste că sărbătorile se apropie, iar noi, voluntarii Asociației “Pentru Adevăr” și jurnaliștii cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei, suntem gata să pornim în lunga și frumoasa călătorie a unei noi ediții a Campaniei “Un înger de Crăciun”. Cea mai sensibilă și nobilă acțiune, în care, împreună cu “spiridușii” de la Forumul Tinerilor din România – Brăila, devenim o punte solidă de legătură între oamenii darnici și copiii mai puțin norocoși. Cea mai așteptată călătorie din an, pentru că în desagă vom avea multe îmbrățișări și zâmbete, dar și un praf magic prin care vom împlini vise.

Hai cu noi! Și tu poți să fii un înger!

Îngerul care binecuvântează Crăciunul unui copil mai puțin norocos!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro