Mergi la conţinutul principal
"Eroi au fost, eroi sunt încă"

Ultimul veteran de război din comuna Viziru a împlinit 100 de ani

* maiorul în retragere Vasile Dragomirescu, care a slujit sub drapel pe ambele fronturi ale celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost felicitat de reprezentanții Filialei Brăila "General Stan Poetaș" a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria" * de asemenea, veteranul de război a fost onorat de Ana-Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru, de reprezentanții Garnizoanei Brăila și ai Asociației Veteranilor de Război, iar membrii Corului "Nectar" au intonat cântece patriotice

 

Luptător pe ambele fronturi ale celui de-Al Doilea Război Mondial, maiorul în retragere Vasile Dragomirescu - ultimul veteran de război din comuna brăileană Viziru - a fost sărbătorit, săptămâna aceasta (pe data de 11 iulie) la împlinirea vârstei de 100 de ani. I-au fost alături copiii și nepoții, dar și reprezentanții Filialei Brăila "General Stan Poetaș" a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria", care i-au înmânat un tort în culorile drapelului național, cu stema României, în cadrul acțiunii VETERAN 100 PLUS. L-au felicitat, de asemenea, pe venerabilul veteran de război - care a luptat pe ambele fronturi ale celui de-Al Doilea Război Mondial și care le-a împărtășit oaspeților câteva dintre întâmplările acelor ani de restriște, în care a slujit cu demnitate România sub drapel - primarul comunei Viziru, Ana-Cornelia Măcrineanu (care i-a oferit mr. (ret.) Vasile Dragomirescu o frumoasă plachetă aniversară), reprezentanți ai Ganizoanei Brăila și ai Asociației Veteranilor din Al Doilea Război Mondial. 

La eveniment, atmosfera a fost întreținută de membrii Corului "Nectar" al Grupului de Inițiativă Viziru, coordonat de neobositul animator cultural Virgil Burcuș.

Demn de amintit este faptul că, anul acesta, ultimul veteran de război de la Viziru, mr. (ret.) Vasile Dragomirescu (gospodar de frunte al comunei, care, după întoarcerea din război, a fost cojocar) i-a oferit o veche medalie cu inscripția "Mamă Eroină" Cristinei Burcuș, mamă a opt copii, din localitate, fondatoarea Asociației "Grupul de Inițiativă Viziru", organizație neguvernamentală care promovează tradițiile și obiceiurile din comuna Viziru și din zona Bărăganului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro