Ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a. Urmează Evaluarea Națională! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a VIII-a. Urmează Evaluarea Națională!

* absolvenții de gimnaziu au luat vacanță cu o săptămână mai devreme față de colegii lor * Evaluarea Națională începe pe 25 iunie

 

Vineri, 14 iunie, a sunat clopoțelul pentru ultima dată pentru elevii de clasa a VIII-a! A fost o zi plină de emoții pentru copii, părinții și profesori, care și-au luat la revedere într-o atmosferă de sărbătoare.

Emoțiile nu se vor termina însă! Asta pentru că peste o săptămână urmează ”hopul cel mare” pentru absolvenții de gimnaziu: Evaluarea Națională. Înscrierile la examen s-au făcut automat în perioada 11-14 iunie, de către secretariatele unităților de învățământ din Brăila. Probele evaluării vor începe pe 25 iunie, atunci când este programată testarea scrisă la Limba și literatura română. Pe 27 iunie, elevii vor susține proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la limba maternă. Primele rezultate ar urma să se afișeze la 3 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 9 iulie.

O noutate în acest an o reprezintă faptul că lucrările vor fi evaluate digitalizat. Mai exact, după încheierea fiecărei probe, lucrările vor fi scanate în clasă, de către profesori asistenți, iar ulterior corectate de profesori evaluatori pe o platformă dedicată.

Reamintim că miza examenului este una foarte mare deoarece de anul trecut media de admitere la liceu va fi exclusiv media de la Evaluare Națională, fără să mai fie luată în calcul media claselor V-VIII. În schimb, media generală din gimnaziu va fi principalul criteriu de departajare în cazul în care elevii au medii egale de admitere.

Elevii brăileni au susținut până acum trei simulări ale examenului, două la nivel județean și una la nivel național. La simularea națională, organizată în luna martie de Ministerul Educației, promovabilitatea (note peste 5) a fost de 81,70% la proba de Limba și literatura română, iar la Matematică de 64,89%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro