Mergi la conţinutul principal

Ultima probă la bacalaureat

• astăzi se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării • primele rezultate se vor afişa pe 30 iunie • până acum au fost eliminaţi doi candidaţi pentru tentativă de fraudă

 

Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. Este vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării, unde candidaţii au putut alege una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi Sociologie.

Trebuie precizat că la testarea de ieri - proba obligatorie a profilului şi specializării (Matematică sau Istorie) - doi candidaţi au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze cu telefonul. Este vorba despre un candidat de la centrul de examen Liceul Tehnologic „C. D. Neniţescu” şi unul de la centrul de examen Liceul Teoretic „C. Angelescu” Ianca, după cum ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. La proba a doua a bacalaureatului au fost aşteptaţi 642 de candidaţi la Istorie şi 1.324 de candidaţi la Matematică. Un număr de 69 de absolvenţi au “chiulit” la această probă. Mai trebuie precizat că un candidat se află în izolare şi va susţine examenul în sesiunea specială.

La nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei, la proba obligatorie a profilului au fost prezenţi 138.104 candidaţi, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat. Dintre aceştia, 57 se află în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşeasccă valoarea maximă de 37,3 grade C. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

Primele rezultatele la BAC se vor afişa pe 30 iunie (până în ora 12:00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Afişarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro