Uleiul de porumb este un tip de ulei vegetal, folosit cu precadere la gatit, intrucat are punctul de ardere (de fum) ridicat, fiind astfel mai sanatos. De altfel, consumul sau vine la pachet cu o serie de beneficii pentru sanatate, una dintre cele mai importante fiind protectia cardiovasculara. Atunci cand este folosit in cantitati moderate, uleiul de porumb scade nivelul colesterolului „rau”, LDL-colesterolul.
Desi mai putin popular si utilizat decat uleiurile de floarea-soarelui si masline, uleiul de porumb este totusi o alternativa sanatoasa la acestea, multumita continutului ridicat de acizi grasi polinesaturati si al celui redus de acizi grasi saturati. Cu toate acestea, fiind vorba despre un tip de ulei, si cel de porumb este extrem de caloric (1 lingura furnizeaza cca. 125 de calorii). Astfel, este recomandat consumul moderat pentru a va putea bucura de toate beneficiile sale.
Uleiul de porumb: efecte benefice asupra sanatatii cardiovasculare
Unul dintre cel mai bine documentate efecte pozitive ale consumului de ulei de porumb este asupra sistemului cardiovascular. Acizii grasi polinesaturati, care abunda in acest tip de ulei, sunt esentiali pentru stabilizarea nivelului general de colesterol, protejand astfel sanatatea cardio. Tot gratie acizilor grasi polinesaturati, uleiul de porumb determina si reducerea tensiunii arteriale, fiind recomandat persoanelor care se confrunta cu hipertensiune.
Cititi mai departe pe farmaciata.ro.