Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UEFA are informatii privind implicarea impresarilor in spalarea de bani

UEFA a primit semnale din diverse tari europene conform carora agentii de jucatori ar fi implicati in spalarea de bani si in alte "activitati ciudate", a declarat directorul executiv al UEFA, Lars Christer Olsson, informeaza site-ul oficial al forului fotbalistic european.
"Am primit notificari de la citeva dintre guvernele statelor europene, care se tem de faptul ca agentii de jucatori sint implicati in actiuni de spalare de bani si in alte activitati ciudate", a spus Olsson.
Oficialul forului european considera ca este nevoie ca UEFA sa monitorizeze mai atent activitatea impresarilor. "Credem ca este nevoie de un control mai bun - un agent ar trebui, probabil, sa fie verificat la fiecare doi ani pentru a sti daca este competent sau nu", a mentionat Olsson.
"Exista agenti care isi fac meseria in conformitate cu regulamentele, dar sint si impresari care nu respecta legile in vigoare. Avem semnale in acest sens", a adaugat directorul executiv al UEFA.
Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat, in mod ilegal, aproximativ un milion si jumatate de dolari drept comision in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la formatia Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003.

Becali spune ca a primit banii de la Galata in calitate de presedinte la Rapid

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, vineri, ca suma de 500.000 de dolari pe care a primit-o din transferul jucatorului Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray se jusifica prin faptul ca, la data transferului bancar, era presedintele gruparii giulestene.
Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat aproximativ un milion si jumatate de dolari drept comision in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la formatia Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003, desi procentul impresarilor nu trebuie sa depaseasca zece la suta din suma tranzactiei, in acest caz 2,75 milioane de dolari.
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, publicat in presa sportiva, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, actualul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate.
Becali a afirmat ca putea primi cei 500.000 de dolari deoarece era presedintele Rapidului, insa a precizat ca nu-l intereseaza de ce a incasat Gica Popescu suma de un milion de dolari. "In acte eu, Ioan Becali, figurez cu 500.000, da? Popescu figureaza cu 1.000.000 de dolari. In perioada in care s-a realizat transferul, eu eram presedinte la Rapid asa ca din punct de vedere legal sint OK. Nu ma intereseaza Gica Popescu", a afirmat Becali.
Totusi, Becali nu era presedinte la data efectuarii transferului, vara anului 2003, insa ocupa aceasta functie in momentul in care i-au fost virati cei 500.000 de dolari in cont, la data de 27 februarie 2004.
In urma cu citeva zile, Ioan Becali a explicat altfel cei 500.000 de dolari primiti: "In privinta comisioanelor, trebuie spus ca noi am transferat trei jucatori atunci. Bratu - 2.750.000, Tamas - 1 milion si Ovidiu Petre - 1 milion si ceva, in total 5 milioane de dolari. Eu, Popescu si fratele meu am primit pentru aceste transferuri in total 500.000 de dolari. Atit si nimic mai mult. E foarte normal", a spus Becali la finalul sedintei Comisiei de Apel a FRF de luni.
Directorul departamentului de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, care este si presedintele Comisiei pentru acordarea licentei de agent de jucatori, a declarat pentru MEDIAFAX ca federatia va stringe probe si va lua o decizie. "Doar pina la un moment dat sintem conditionati de FIFA, pentru ca acolo este pe rol cazul transferului lui Bratu. Noi incercam sa vedem care este situatia in cazul agentilor de jucatori. Oricum, vom face un material pe care il vom trimite la FIFA. Tocmai de aceea ii audiem, stringem documentele pentru a vedea daca exista neregularitati. Comisioanele depind de contractul cu jucatorul, cu clubul...", a spus Prunea.
Intrebat inainte de plecarea spre Elvetia, unde echipa antrenata de Razvan Lucescu efectueaza un turneu de pregatire, care este pozitia gruparii FC Rapid in cazul Bratu, presedintele Dinu Gheorghe a raspuns: "Am treaba ma, baiatule!".
FRF a inceput o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. Gruparile Tractorul Brasov si Rapid Bucuresti trebuie sa trimita la FRF pina luni, 13 februarie, la ora 10.00, toate actele si documentele legate de acest caz, altele decit cele care au fost trimise la vremea respectiva. De asemenea, tot luni, in conformitate cu art. 14, litera "e" si cu art. 22, paragraful 3, ale Regulamentului FRF pentru agentii de jucatori, Comisia FRF pentru acordarea licentei de agent de jucator i-a convocat la Casa Fotbalului pe Victor Becali (ora 12.00), Gheorghe Popescu (ora 13.00) si Ioan Becali (ora 14.00). Ei trebuie sa prezinte doate documentele justificative.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii