Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE cheltuieste 2.350.000 euro pentru calificarea, recalificarea si ocuparea fortei de munca din sud-estul Romaniei

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in calitate de autoritate contractanta, si Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Regiunea Sud- Est, in calitate de autoritate de implementare, au organizat, ieri, la Sala Mare a Prefecturii, lansarea regionala a schemelor de finantare nerambursabila din cadrul programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala - Dezvoltarea Resurselor Umane. Asa cum au explicat directorul executiv al Organismului intermediar - Anca Vasiliu, dar si reprezentantul unitatii de implementare - Emilia Ioana Voicu, programul are doua scheme de finantare, din care o linie privind promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca. "Prioritatile acestei scheme de finantare au in vedere cresterea potentialului economic si social de la nivel local, specific fiecarei regiuni de dezvoltare, promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti, in special calificarea si recalificarea fortei de munca, promovarea competitivitatii si adaptabilitatea fortei de munca existente la toate nivelele ierarhice din intreprinderi", au explicat cele doua reprezentante ale unitatii. Totodata, acestea au mentionat ca finantarea este intre 15.000 euro si 74.000 de euro, iar regiunea de sud- est are alocata pentru aceasta licitatie suma de 1.175.000 euro. Cererile de finantare se depun la sediul Organismului Intermediar din Braila, Calea Calarasilor, nr. 13, pina la data de 16 aprilie, ora 16.00.
In ceea ce priveste ce-a de-a doua schema de finantare, ea se refera la masurile active pentru ocuparea fortei de munca. Mai precis, prioritatile acestei scheme privesc intensificarea masurilor active si preventive pentru ocuparea fortei de munca destinate somerilor, concentrate pe somerii tineri, somerii de lunga durata, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din mediu rural si persoanele ocupate din agricultura, cu venituri reduse. Totodata, se refera si la consolidarea parteneriatelor regionale si locale infiintate pentru promovarea ocuparii fortei de munca. Pentru aceasta schema, finantarea este cuprinsa intre 15.000 de euro si 150.000 de euro, suma totala alocata regiunii fiind de 1.175.000 euro. Cererile de finantare se depun la sediul organismului de pe Calea Calarasi nr. 13, pina pe data de 30 aprilie, ora 16.00. Cei interesati de aceste scheme de finantare pot accesa site-ul www.mmssf.ro/website/ro/autoritate.jsp, pot suma la numerele de tel. 0239/610749, 0239/613301 sau pe e-mail br_uip@aofm.anofm.ro
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii