Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucisi cu 180 km/h

Doi oameni au murit si doi au fost raniti grav, ieri dupa amiaza, cind un sofer care "zbura" cu un Peugeot cu circa 180 km/h a izbit frontal o Dacia de pe contrasens, in apropiere de o curba a Soselei Dig Braila-Galati.
Comisarul sef Fanel Arama, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului, care a coordonat ancheta specialistilor de la Circulatie, ne-a declarat, aseara: "Din primele cercetari a rezultat ca evenimentul s-a produs din cauza unei depasiri neregulamentare si a vitezei excesive. Inginerul Romica-Adrian D., 38 ani, din Galati, conducea autoturismul Peugeot 206 nr. B-39-MKK dinspre Braila catre municipiul vecin si s-a angajat in depasirea unei coloane de masini, avind viteza extrem de mare, dupa cum au declarat citiva martori. Conducatorul Peugeot-ului nu a mai reusit sa revina pe banda sa si a tamponat frontal Dacia 1300 sofata de Aurel T., 54 ani, in care se aflau si trei pasageri, toti fiind din Galati. In urma impactului violent, Aurel T. si pasagerul din dreapta sa, Valentin S., 53 ani, au decedat pe loc, iar Mihai P., 45 ani si Mihai T., 50 ani, care se aflau pe bancheta din spate, au fost accidentati usor, suferind traumatisme cranio-faciale."
Dupa ce a fost facuta armonica, Dacia a luat foc din cauza unui furtun rupt si a ars ca o torta pe marginea drumului, pina cind s-a facut scrum si din ea a ramas doar scheletul. Singurul care a scapat teafar, fara nici o julitura, a fost chiar autorul carnagiului rutier.
La locul terifiantului accident s-au deplasat rapid doua ambulante, specialistii in descarcerari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si patru echipaje de Politie, in frunte cu cms. sef Arama si subcomisarul Bogdan Zotoi, seful Biroului Circulatie. In timpul cercetarilor, ofiterii de la Politia Rutiera au constatat cu stupoare ca urmele de frinare ale Peugeot-ului masurau 40 de metri, turometrul acestuia se blocase la 4000 rotatii pe minut, iar cutia de viteze era in treapta a cincea - indicii ce conduc la ipoteza ca masina avea peste 170 km/h in momentul coliziunii.
Mihai P. si Mihai T. au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Judetean de Urgente, iar trupurile inerte ale lui Aurel T. si Valentin S. au fost depuse la morga Serviciului de Medicina Legala, pentru a fi autopsiate. Politistii l-au escortat pe soferul Peugeot-ului la spital, pentru a-i fi recoltate probe de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei si au intocmit dosar de cercetare penala, pentru ucidere din culpa - fapta pentru care ar putea infunda puscaria.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii