Tensiunile politice dintre Turcia și Olanda se mută în domeniul economic. După declarațiile politice virulente la nivel înalt, o asociație turcă a luat decizia să trimită înapoi un lot de 40 de vaci din Olanda.
O asociație a producătorilor de carne roșie din Turcia a luat decizia de a trimite 40 de vaci înapoi în Olanda, argumentând că nu mai vrea să le crească din cauza crizei politice dintre cele două țări.
Bulent Tunc, președintele asociației, a declarat pentru presa de la Ankara că gestul a fost unul simbolic.
„Vacile Holstein au devenit obișnuite în țara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a spus el pentru agenția Anadolu.
Acesta a adăugat că țara sa trebuie să se ocupe de creșterea unei rase proprii de vaci.
În plus, el a explicat că, dacă autoritățile olandeze vor refuza să primească cele 40 de vaci, atunci vor fi ucise iar carnea va fi împărțită populației.
Tensiunile politice dintre Turcia și Europa au ajuns la cote maxime după ce guvernul olandez a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam.
Acesta urma să participe la un miting de susţinere a controversatului referendum prin care preşedintele Recep Erdogan urmăreşte să obţină votul popular, pentru extinderea prerogativelor.
Şeful statului turc i-a acuzat pe oficialii olandezi că sunt „urmaşi ai naziştilor”, iar în replică, premierul Olandei a spus că această afirmaţie întrece orice limite.
Autoritățile germane au împiedicat la rândul lor, săptămâna trecută, desfășurarea unor astfel de reuniuni, provocând furia Ankarei în timp ce motivele de tensiune erau deja numeroase între aceste două țări. „Doamnă Merkel, susțineți teroriștii”, a spus președintele turc, în timp ce Angela Merkel a calificat drept „aberante” afirmațiile lui Recep Tayyip Erdogan.
Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un nou atac virulent la adresa Olandei, imputându-i responsabilitatea pentru masacrul de la Srebrenica.