Mergi la conţinutul principal

Tudor Arghezi și Ion Barbu, autorii care au “picat” la simularea la limba română

* la Brăila, la prima probă a simulării au fost așteptați 2.186 elevi, dintre care doar 1.703 au fost prezenți și 482 absenți, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă

 

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a au susținut, ieri, prima probă scrisă din cadrul simulării naționale a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română. La subiectul al III-lea, elevii de la real și tehnologic au avut de realizat un eseu despre particularitățile unei poezii de Tudor Arghezi, în timp ce elevilor de la uman și pedagogic le-a “picat” Ion Barbu.

La Brăila, la prima probă a simulării au fost așteptați 2.186 elevi, dintre care doar 1.703 au fost prezenți și 482 absenți, după cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Un candidat de la Liceul Tehnologic “Panait Istrati” a fost eliminat pentru fraudă.

Cea de-a doua probă scrisă din cadrul simulării, Matematică pentru elevii de la real și Istorie pentru cei de la uman, are loc astăzi, urmând ca miercuri, 30 martie, să se desfășoare proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele se vor afișa pe 14 aprilie.

Reamintim că notele la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro