Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei variante pentru Sala Polivalenta din Braila

Situatia Salii Sporturilor din Braila ramine in continuare incerta. Desi in acest moment atit Consiliul Judetean (CJ), cit si Consiliul Local Municipal (CLM) doresc sa preia in administrare aceasta sala, deocamdata Agentia Nationala pentru Sport (ANS), autoritatea care administreaza acest gen de imobile, nu a luat nici o decizie privind trecerea din propria administrare in administrarea unuia dintre cele doua consilii. Pentru a lua contact personal cu situatia din Braila, presedintele ANS, conservatorul Florian Gheorghe, a efectuat zilele trecute o vizita de lucru in judetul nostru. Conform declaratiilor sale, a avut intrevederi atit cu conducerea CJ Braila, cit si cu viceprimarul Lucian Tilea, in urma carora a stabilit cu exactitate ce planuri si posibilitati are fiecare consiliu in privinta salii: "Am vorbit si cu conducerea CJ si cu cea a Primariei, am vazut ce are de oferit fiecare. Urmeaza sa analizam aceasta situatie, dar, deocamdata, nu pot spune nimic deoarece nu vreau sa influentez sau sa dezavantajez pe nimeni. Fiecare are propuneri interesante, dar trebuie avut in vedere interesul salii si nu altceva". Acesta a mai adaugat ca exista si posibilitatea ca sala sa nu fie trecuta nici in administrarea judetului, nici in cea a municipiului, ci sa ramina in continuare la ANS, dar ca parte dintr-un complex sportiv national ce s-ar realiza la Braila: "In acest moment, ANS are in administrare 9 complexe nationale. Dar noi vrem sa mai infiintam inca 5. Si cu specific pentru jocurile de iarna si pentru sporturile nautice. Braila are potential, deoarece are deja o baza de la care putem porni. Are posibilitate de cazare si hrana, are baze sportive care pot fi modernizate, are sanse. S-a mai propus, in urma cu citiva ani, asa ceva, dar propunerea a fost respinsa. Acum, impreuna cu doamna director de la Directia Judeteana pentru Sport Braila, vom incerca sa promovam aceasta idee inca o data. Daca iese, atunci nici CJ, nici CLM nu trebuie sa isi mai faca griji pentru aceasta sala". Cu toate acestea, Florian Gheorghe nu s-a aratat foarte optimist fata de ideea infiintarii complexului sportiv national la Braila, precizind doar ca va sustine aceasta propunere la guvern. Mai mult, acesta ne-a declarat ca in 3 luni se va stabili ce anume se va intimpla cu Sala Sporturilor din Braila: "Indiferent de ce decizie se va lua, trebuie ca la o solicitare sa se faca memorandum, sa ajunga la guvern, sa se faca hotarire de guvern, ea sa fie adoptata. Deci mai dureaza 3 luni. Oricum, asa, pentru informarea dumneavoastra, unui consiliu municipal ii vine mai usor sa preia o astfel de sala decit unuia judetean, deoarece cel judetean are mai multe pe cap si nu se stie cit de bine s-ar ocupa de aceasta activitate".
Presedintele ANS a mai adaugat ca Sala Sporturilor nu a fost singurul motiv al vizitei sale, Stadionul de atletism fiind, de asemenea, vizat de Agentie: "Din nefericire, in acest moment, stadionul de atletism este o bila neagra pentru Braila. A fost al Ministerului Sportului, apoi a trecut la Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Liceul cu Program Sportiv. Rezultatul se vede clar. Acum noi vrem sa il preluam ca sa putem investi in el si sa facem ceva acolo, ca e pacat de baza care se pierde".
Florian Gheorghe a mai adaugat ca ANS are in vedere si preluarea a 20.000 de scaune in momentul in care se va incepe modernizarea stadionului "Lia Manoliu", pentru reabilitarea stadionului municipal brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii