Mergi la conţinutul principal

Trei stații mobile GPL din Brăila, închise pentru nereguli grave

* în urma controalelor făcute la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), care funcționează pe raza județului Brăila, oamenii legii au descoperit numeroase nereguli, care au condus, printre altele, la suspendarea activității și la închiderea a trei stații mobile GPL din municipiu

 

 

Trei agenți economici din Brăila care asigurau servicii de comercializare și distribuție combustibili în municipiu s-au ales cu stațiile mobile GPL închise și activitatea suspendată de autorități, după ce au fost prinși în ilegalitate. Neregulile au ieșit la iveală în urma controalelor tematice la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), care funcționează pe raza județului Brăila. Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Brăila, este vorba despre un număr de 87 de acțiuni de verificare, care au avut loc în perioada 4-10 septembrie, timp în care oamenii legii au aplicat 25 de amenzi, care se ridică la aproape 190.000 de lei. Însă, pe lângă amenzi au fost dispuse și 106 măsuri privind deficiențele constatate, în 77 de cazuri fiind impusă remedierea problemelor sau lipsurilor descoperite. Mai mult, conform aceleiași surse, au fost oprite de la funcționare trei stații mobile (SKID-uri) GPL la doi agenți economici, iar un alt furnizor s-a ales cu activitatea de comercializare carburanți suspendată. Astfel, sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat a dispus închiderea activității a 3 SKID-uri GPL (pentru doi operatori economici de pe raza municipiului Brăila) pentru nerespectarea distanțelor minime obligatorii față de proprietățile învecinate; Autoritatea Vamală Română a aplicat o amendă, în cuantum de 100.000 lei și a dispus suspendarea activității de comercializare carburanți la un agent economic situat pe raza municipiului Brăila, pentru încălcarea prevederilor art. 435 alin. 4 din Legea 227/2015 Cod Fiscal, respectiv nedeținerea atestatului de înregistrare, fapta constituind contravenția prevăzută la art. 449 alin. 2 lit. O din Codul Fiscal. De asemenea,

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a aplicat 9 amenzi, în cuantum de 44.000 lei, printre altele, pentru nerespectarea timpului de odihnă și de condus, inspecție tehnică periodică expirată, licență mașini expirată; ISU Dunărea Brăila a aplicat 6 amenzi, în cuantum de 45.000 lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu, nerespectarea distanțelor de siguranță dintre SKID GPL și construcțiile alăturate stației mobile sau dintre punctele de desfacere a buteliilor la consumatori. Alte sancțiuni au mai fost dispuse și de Inspectoratul de Poliție Județean, care a aplicat 8 amenzi, în cuantum de 15.500 lei, pentru nerespectarea cerințelor minimale de securitate prevăzute de HG 301/2012 (seiful nu era fixat în pardoseală sau perete, sistemele de supraveghere video nu asigurau claritatea imaginii, neemitere bon fiscal la comercializarea GPL). Abateri au fost descoperite și de către inspectorii ITM Brăila, care au aplicat două amenzi, în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcări ale legislației în domeniul Relațiilor de Muncă (neacordarea repausului săptămânal), precum și abateri de la legislația în domeniul Sănătate și Securitate în Muncă (la punctul de lucru, la capacul gurilor de descărcare, nu era asigurat material care nu produce scântei pe tot perimetrul capacului în zona de contact).

La nivelul județului Brăila funcționează, în prezent, în jur de 100 de locații în care se depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), aparținând unui număr de circa 60 de agenți economici și instituții publice, Prefectura Brăila precizând că ”informațiile sunt în dinamică, în funcție de informațiile din teren”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro