Mergi la conţinutul principal

Trei premii pentru elevii noștri la Brăila Tech Sprint

• premiul II a fost câștigat de echipa ”Programmers in Paris”, formată din Peter Nistor și Maria Sipică, iar premiul III din echipa ”Kodikas România”, formată din Cristian Ionuț Soiu, Rareș-Mihai Oprea și Andrei Lascu • la maratonul de programare au participat 30 echipe din Brăila, Buzău, Galați, Ialomița, Vrancea și Tulcea, marele premiul fiind câștigat de elevii gălățeni

 

Tinerii programatori din Brăila, Buzău, Galați, Ialomița, Vrancea și Tulcea au participat în perioada 24-25 februarie 2024 la Brăila Tech Sprint, ediția a II-a, competiție regională prin care elevii au fost invitați să își pună la contribuție creativitatea și abilitățile tehnice pentru a dezvolta și prezenta proiecte inovative ce răspund unor nevoi ale comunității.

În concurs s-au înscris 30 echipe, care au avut de realizat proiecte pe următoarele teme: E-Commerce (magazinele viitorului), Turism și Digitalizarea serviciilor publice. Cele 24 de ore de programare pe care le-au avut la dispoziție s-au scurs rapid, urmate fiind de jurizarea proiectelor. Iar în urma jurizării, câștigători au fost desemnați:

Premiul I (în valoare de 3.000 lei) - proiectul ”Dosarul meu” gândit de echipa ”MS3 Tech” din Galați (Robert Cristian Sandu, Eduard Gabriel Tofan, Bianca Mititelu);

Premiul II (în valoare de 1.800 lei) – proiectul ”Aimagine” gândit de echipa ”Programmers in Paris” din Brăila, formată din Peter Nistor și Maria Sipică;

Premiul III (în valoare de 900 lei) - proiectului ”MercuriusMed” programat de echipa ”Kodikas România” din Brăila, formată din elevii Cristian Ionuț Soiu, Rareș-Mihai Oprea și Andrei Lascu.

Trei mențiuni în valoare de 500 de lei au mers către următoarele proiecte:

- ”VolunTeen” al echipei ”Pixel Power” din Galați (Maria-Alexandra Boroș, Maria-Eliza Vasilache);

- ”Blockchain Master” al echipei brăilene ”Program-R” (Eva-Mihaela Pacea, Alexandru-Ștefan Petcu);

- ”Metodă alternativă de publicitate”, proiectul echipei din Tulcea ”Juniorul Ocupat” (Ștefan Lefterache).

Merită amintite și cele patru echipe care au ajuns în finala concursului:

- ”Procrastination Station” din Brăila cu proiectul ”BR Quiz” (Andreea Lorena Marin, Ștefan Augustin Gheorghe);

- ”FTD” din Tulcea cu proiectul ”Turism Premium în România” (Daniel Bilencu),

- ”Bit & Byte” din Brăila cu proiectul ”RoVote” (Matei Grigore, Christian Morogan)

- ”Code_R_Us” din Brăila cu proiectul ”Brăila Together” (Bogdan Gabriel Zainea, Gabriel Aurel Nedelcu, Mihai Chirovan).

Brăila Tech Sprint a fost organizat de Biblioteca Judeațeană ”Panait Istrati”, prin Corina Ciuraru (șef serviciu), împreună cu o echipă de tineri programatori, elevi din Brăila: Briana Maria Tîrîlă, Andrei-Andy Iasar, Mario Alexandru Vlaviano, Ștefan Ghețu și Ștefan Dorin Oprea. Evenimentul a avut loc la Palatul Tineretului Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean Brăila și Primăriei Municipiului Brăila, parteneri fiind Inspectoratul Școlar Județean Brăila și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin - Brăila (inițiatorul competiției naționale Maratonul pentru Educație Antreprenorială).

Juriul competiției a fost format din: Dana Cireașă (presedinte CONAF Brăila), Florin Dediu, (SEO specialist și antreprenor), Teodor Ciuraru (software developer) și Vlaviano Mario (dezvoltatorul aplicației Visit Braila).

”Am avut parte de 10 proiecte ambițioase, fiecare strălucind  într-o anumită latură, fie că a fost vorba despre prezentare, fie complexitatea software-ului sau chiar proiecția  în mediul antreprenorial al conceptului. Brăila Tech Sprint a fost un succes! Nimic nu ar fi fost însă posibil fără implicarea Bibliotecii Județene Panait Istrati și a tinerilor, la care s-au alăturat o mulțime de sponsori și parteneri pentru a susține organizarea acestui proiect. Felicitări participanților și mulțumiri sponsorilor care au ales să susțină excelența!”, ne-a declarat Mario Vlaviano, unul dintre organizatorii competiției.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro