Mergi la conţinutul principal

Trei parcuri de fitness pentru brăilenii amatori de sport în aer liber

• acestea sunt funcţionale de câteva zile, fiind amenajate în Parcul Monument, în Grădina Mare şi în cartierul ANL Brăiliţa • aparatele de fitness au mare trecere la brăileni, care stau la coadă pentru a le putea folosi • amenajarea lor a costat 200.000 lei, fiind făcută de o firmă din Bucureşti • primarul Dragomir promite că, anul viitor, va fi alocat un buget generos, pentru modernizarea a numeroase parcuri de joacă de pe raza municipiului • pe lângă instalaţiile de joacă destinate copiilor, acestea vor fi dotate şi cu aparate de fitness • tot anul viitor, va fi modernizat şi Orăşelul Copiilor din Parcul Monument, pe care Primăria vrea să îl preia de la Administraţia Pieţelor, pentru a-l pune gratuit la dispoziţia brăilenilor

 

La mai bine de un an de când a început demersurile pentru realizarea acestor obiective, Primăria Brăila a reuşit să dea în folosinţă trei parcuri de fitness dotate cu instalaţii pentru exerciţii fizice în aer liber, care pot fi folosite gratuit de toţi brăilenii amatori de sport. Primarul Marian Dragomir a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că punerea în practică a acestei promisiuni din campania sa electorală a durat atât de mult deoarece s-a găsit foarte greu o firmă interesată să preia contractul. Astfel, s-au organizat 9 licitaţii la care nu a apărut niciun ofertant. Abia la a zece licitaţie s-a înscris un agent economic, iar contractul a fost adjudecat. Este vorba despre firma “City Player” din Bucureşti, care şi-a asumat realizarea lucrării, contra sumei de 200.000 lei. Aceasta a avut un termen de trei săptămâni să reabiliteze parcul de joacă din Grădina Mare, lângă care a fost prevăzută şi montarea a trei echipamente de fitness. În cadrul aceluiaşi contract a fost realizată, în Parcul Monument, o zonă de fitness, cu cinci aparate, dintre care unul multifuncţional, cu trei echipamente ce pot funcţiona simultan. Cel de-al treilea obiectiv al contractului a prevăzut amenajarea unui părculeţ de joacă nou, în zona cartierului ANL Brăiliţa, care, pe lângă leagăne, tobogane şi alte instalaţii destinate copiilor, are şi trei echipamente de fitness pentru adulţi.

Toate aceste zone de joacă şi fitness sunt funcţionale de câteva zile, iar impactul asupra brăilenilor a fost unul cât se poate de pozitiv. Instalaţiile de joacă pentru copii îi atrag ca un magnet pe cei mici, în timp ce aparatele de fitness sunt permanent ocupate, de persoane de toate vârstele, de la şcolari din clasele primare până la pensionari. Interesul este atât de mare încât se stă la coadă pentru a se folosi aparatele. “Sâmbătă şi duminică a fost aglomeraţie foarte mare, a trebuit să aşteptăm până când am prins un aparat liber. Aici, în Grădina Mare, au fost montate doar trei aparate, ceea ce mi se pare foarte puţin, având în vedere afluxul de lume, în special de la sfârşit de săptămână. Ar fi bine dacă Primăria ar mai pune câteva, pentru că spaţiu este suficient”, ne-a spus brăileanul Iulian Botoşeneanu, pe care l-am găsit, miercuri după-amiază, în zona de fitness din Grădina Mare, alături de nepotul său.

Întrebat de reporterul nostru dacă ar putea lua în calcul extinderea respectivei zone de fitness, primarul Marian Dragomir ne-a declarat că va încerca să facă acest lucru, însă e puţin probabil să reuşească. “Noi am vrea să punem mai multe aparate acolo, însă Grădina Mare se află în situl istoric al oraşului, motiv pentru care am obţinut cu foarte mare greutate aviz de la Muzeu şi de la Direcţia pentru Cultură, pentru a le monta pe cele trei existente în acest moment. Vom face demersuri pentru un nou aviz, dar este puţin probabil să îl mai primim”, ne-a explicat Dragomir.

În schimb, primarul ne-a spus că, anul viitor, se vor aloca bani pentru modernizarea a cel puţin 10 locuri de joacă pentru copii din oraş, unde, pe lângă leagăne, tobogane şi alte instalaţii destinate celor mici, vor fi puse şi aparate de fitness. Totodată, primarul Dragomir a declarat că, începând din luna decembrie a anului în curs, Primăria va iniţia procedura de preluare a Orăşelului Copiilor din Parcul Monument de la Administraţia Pieţelor. “Vom lua noi acel loc de joacă, pentru a-l moderniza şi a-l pune gratuit la dispoziţia brăilenilor. Tot în Monument vom amenaja, anul viitor, şi un parc de skating”, a mai precizat edilul-şef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro