Condamnat pe timpul minoratului la 3 ani de închisoare pentru viol, Cristinel Gheorghiţă, în vârstă de 22 de ani, din satul Perişoru, Ianca, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 18 ani de închisoare, de această dată pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol urmat de moartea victimei. În noiembrie 2012, Gheorghiţă zis "Mowgli" sau "Maradona", a dat buzna în casa unei bătrâne de 82 de ani din Perişoru şi a violat-o cu brutalitate, apoi a lovit-o cu cizmele şi a violat-o din nou. Oamenii legii spun că al doilea act sexual s-a consumat în timp ce victima - cu coastele şi sternul fracturate şi cu capul spart - se zbătea între viaţă şi moarte. Bătrâna a murit în chinuri, după ce violatorul a călcat-o în picioare cu cizmele cu care era încălţat.
În ziua de 28 noiembrie 2012, precizează anchetatorii, Cristinel Gheorghiţă - individ provenit dintr-o familie săracă din Perişoru -, a ajutat-o în gospodărie pe E.B., patroana barului "Buzea Aloman", până în jurul orei 17.30. Consumase câteva pahare cu vin, iar seara s-a dus la bar, unde a dat pe gât mai multe pahare cu bere şi ţuică. Ajuns la domiciliu, tânărul a fost certat de tatăl său, care i-a reproşat că nu prea stă pe acasă şi s-a decis să se răzbune. "Pe fondul stării de ebrietate şi nervozităţii induse de reproşurile tatălui său, inculpatul a hotărât să o violeze pe victima C. I., în vârstă de 82 de ani, despre care ştia că locuieşte singură într-o cameră din partea din spate a casei", precizează procurorul criminalist. Agresorul o ajutase pe bătrână în gospodărie.
Astfel, înfierbântat de alcool, Cristinel Gheorghiţă a mers ţintă la casa victimei, a escaladat gardul şi a mers până la uşa de acces situată în spatele casei. A spart apoi un ochi de geam şi a pătruns în hol, iar de aici în camera în care dormea bătrâna de 82 de ani. Agresorul a imobilizat-o pe victimă şi a obligat-o să facă sex, după care a luat-o la bătaie. Anchetatorii precizează: "După consumarea actului sexual, inculpatul a început să o lovească pe victimă cu picioarele încălţate cu cizme de cauciuc, aplicându-i numeroase lovituri în zona capului, a toracelui, ambelor braţe, abdomenului, coapselor şi gambelor. Victima a încercat să se apere (...) iar la un moment dat a căzut din pat şi a rămas întinsă pe podea. În aceste împrejurări, inculpatul a mai întreţinut un raport sexual complet, după care a părăsit locuinţa".
Violatorul a ajuns acasă în jurul orei 22.00 şi s-a culcat. În acest timp, bătrâna îşi trăia ultimele clipe de viaţă, având coastele, sternul şi alte câteva oase fracturate. Raportul medico-legal avea să precizeze că moartea victimei "s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic consecutiv unui politraumatism cu numeroase echimoze, hematoame, plăgi contuze, fracturi ale toracelui şi membrului toracic drept, hemoragie meningee".
Victima a fost găsită în dimineaţa zilei următoare, la ora 9.00, de poştaşul din sat. Bărbatul a văzut-o pe bătrână pe geamul casei: era căzută în genunchi, lângă pat, plină de sânge, cu capul spart şi o mână vizibil ruptă. Tot el a alertat vecinii şi a sunat la numărul de urgenţe 112.
Trupul neînsufleţit şi pe jumătate gol al bătrânei prezenta nenumărate urme de violenţă şi anchetatorii au crezut, iniţial, că a fost vorba de o crimă în scop de jaf. Banii de pensie ai victimei erau, însă, la locul lor, la fel şi bunurile de valoare din casă. Explicaţia a fost una singură: atacatorul venise să o violeze pe bătrâna de 82 de ani, nu să o jefuiască. Primul pe lista de suspecţi, Cristinel Gheorghiţă a fost reţinut la scurt timp de poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Violatorul de la Perişoru a fost arestat preventiv pe 1 decembrie 2012, iar pe 11 martie 2013 a fost trimis în judecată, din dispoziţia procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol urmat de moartea victimei.
"Mowgli" a fost condamnat la 18 ani de închisoare, instanţa obligându-l, totodată, la plata sumei de 5.000 de euro cu titlu de daune morale. Cristinel Gheorghiţă a pierdut apelul declarat la Curtea de Apel Galaţi, dar şi recursul judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că sentinţa Tribunalului Brăila, din 9 aprilie 2013, a rămas definitivă.