Mergi la conţinutul principal

Teroare la «Million»

Scandal şi ameninţări cu moartea în sala de jocuri situată în clădirea fostei Case a Armatei, vizavi de complexul comercial "Winmarkt". Protagonistul, un tânăr de 23 de ani, cu 4 clase primare şi cu antecedente penale, a fost anchetat şi trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, sub trei capete de acuzare: distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Laurenţiu Prusianu, zis "Codin", a intrat în sala de jocuri de la "Million", ziua-n amiaza mare, împreună cu doi amici. După ce a pariat 10 lei amărâţi la ruletă, "Codin" s-a enervat brusc şi, fără niciun motiv, a pus mâna pe o sabie de jumătate de metru şi a început să urle cât îl ţineau plămânii: "Vă omor pe toţi! Sunt nepotul lui Corbu!". Speriat, agentul de pază al locaţiei a bătut în retragere, iar managerul zonal al societăţii care administrează sala de jocuri a cerut ajutorul poliţiei. Laurenţiu Prusianu a mai fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie, însă nu este recidivist.
Prezentăm în continuare filmul scandalului provocat în noiembrie anul trecut de "Codin" - cel care se laudă că este "nepotul lui Corbu" - aşa cum a fost el reconstituit de poliţiştii brăileni coordonaţi de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Angajaţii sălii de jocuri, terorizaţi de "Codin"

În ziua de 19 noiembrie 2015, precizează procurorul de caz, în jurul orei 16:30, Laurenţiu Prusianu, zis "Codin", a intrat în sala de jocuri situată în clădirea fostei Case a Armatei (vizavi de "Winmarkt"), ce funcţionează sub titulatura "Million". Sala aparţine SC "Intergame Select" SRL, firmă cu sediul în judeţul Ilfov. "Codin" era însoţit de doi tovarăşi. Au ocupat tustrei locuri la ruletă, însă numai Prusianu a jucat, ceilalţi doi asistându-l. În acel moment, în sală se aflau agentul de pază O. D., angajat al SC "Evolution Security" SRL, precum şi două supraveghetoare (operatoare) ale sălii de jocuri, C.S. şi O.A.B. Afară de aceştia, mai erau vreo 6-7 clienţi care se aflau la aparatele electronice de jocuri.
După ce s-a aşezat la ruletă, inculpatul Laurenţiu Prusianu i-a cerut operatoarei C.S. să-i schimbe o bancnotă de 50 lei în bancnote de 10 lei, după care a introdus 10 lei la ruletă. În acest timp, cei doi amici îl priveau cum joacă. Procurorul care a coordonat ancheta în dosarul "Prusianu" precizează: "După scurt timp, inculpatul a scos de la brâu un cuţit în lungime totală de 50 de centimetri (cu lama de 30-35 cm) şi a lovit de cinci ori cu mânerul acestuia tastatura ruletei. Auzind zgomotele, agentul de pază a vrut să intervină dar, observând cuţitul în posesia inculpatului, a renunţat, retrăgându-se câţiva paşi în spate. După ce inculpatul a ascuns cuţitul sub haină, a apucat cu mâinile un scaun metalic folosit la jocul de ruletă şi l-a aruncat pe jos. Aflat în picioare, inculpatul a strigat în sală «Vă omor pe toţi! Sunt nepotul lui Corbu!», îndreptându-se apoi către ieşire, urmat de cele două persoane cu care venise".
În aceste împrejuări, văzându-l şi pe agentul de pază panicat din pricina cuţitului, supraveghetoarea C.S. a fugit din sală, refugiindu-se într-o încăpere de lângă bar, folosită drept depozit. În acest timp, apropiindu-se de ieşire, scandalagiul a scos din nou sabia/cuţitul de jumătate de metru de sub haină şi a lovit cu mânerul peretele interior al sălii de jocuri, deteriorând tapetul, după care a părăsit locul faptei.
Imediat după ce "Codin" a părăsit sala de jocuri "Million", operatoarea sălii l-a sunat pe managerul zonal, aducându-i la cunoştinţă cele întâmplate. Acesta a sosit imediat la faţa locului şi a sesizat poliţia, apelând numărul pentru urgenţe 112.

"Codin" a refuzat să dea declaraţii

A doua zi, poliţiştii s-au pus pe treabă şi au făcut cercetarea la faţa locului. Sala de jocuri de la "Million" de pe strada Mihai Eminescu 59 este prevăzută cu 35 de aparate de jocuri "Slot Machine" şi o ruletă poziţionată în partea opusă a sălii de acces, cu 8 pupitre de joc, din care 4 sunt funcţionale. Oamenii legii au constatat că tastatura din dreptul pupitrului nr. 1 prezenta urme de înfundare. Totodată, tapetul de pe peretele din dreapta prezenta o tăietură de 2,5 cm lungime, fiind deteriorat.
Din fericire, sala de jocuri este prevăzută cu camere de supraveghere. Imaginile surprinse de camere, precizează anchetatorii, "relevă fără putinţă de tăgadă manifestările violente ale inculpatului".
Angajaţii sălii de joc şi agentul de pază prezent în momentul incidentului le-au povestit poliţiştilor cum s-au petrecut lucrurile în acea după-amiază de noiembrie, iar mărturiile lor sunt acum probe la dosar. Martorii audiaţi au afirmat că tânărul care a provocat scandalul a strigat la un moment dat, fluturând ditamai sabia: "Vă omor pe toţi, sunt nepotul lui Corbu!". Culmea, fiind audiat mai întâi în calitate de suspect, apoi ca inculpat, Laurenţiu Prusianu zis "Codin" s-a folosit de dreptul de a nu face niciun fel de declaraţii, "deoarece intenţionează să se împace cu unitatea prejudiciată". "Este lesne de observat că această manifestare de voinţă a inculpatului echivalează, practic, cu asumarea şi recunoaşterea indirectă a faptelor reţinute în sarcina sa", precizează reprezentantul acuzării. Nu se ştie, însă, motivul pentru care a provocat Laurenţiu Prusianu scandal la sala de jocuri "Million", ameninţându-i, totodată, cu moartea pe cei prezenţi.
În ceea ce priveşte societatea prejudiciată, nici vorbă să renunţe la acuzaţii. Potrivit anchetatorilor, partea vătămată SC "Intergame Select" SRL, cu sediul în municipiul Bucureşti, a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 100.000 lei, reprezentând daune morale.
Dosarul lui "Codin" a fost trimis, zilele acestea, instanţei de judecată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro