Mergi la conţinutul principal

Trei comedii la Teatrul “Maria Filotti”. Doar câteva bilete mai sunt disponibile!

• vineri se joacă “Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu, iar duminică “Papagalița și curcanul” de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor • sâmbătă este programat spectacolul “Când apare copilul!” de André Roussin, regia Laura Moldovan, care se va juca cu casa închisă

 

Sfârșitul lunii mai aduce trei comedii pe scena Teatrului “Maria Filotti”:

Vineri, ora 18.00, Sala Studio - “Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu. O comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, spectacolul dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Piesa a fost scrisă în 1964, iar autorul Aurel Baranga învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor.

Distribuție - Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Marcel Turcoianu, scenografia - Raluca Polea. Spectacolul nu are restricții de vârstă.

Sâmbătă, ora 18.00, Sala Mare - “Când apare copilul!” de André Roussin (traducerea Andrei Bantaș), regia Laura Moldovan. Distribuție: Valentin Terente, Ramona Gîngă, Gigi Antonescu, Blanca Doba, Adelin Ilie, Emilia Mocanu și Flori Popa. Scenografia - Raluca Polea. Toate biletele la reprezentația de sâmbătă s-au epuizat.

Duminică, ora 18.00, Sala Mare - “Papagalița și curcanul” de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor. Piesa este o comedie neagră în trei acte, prezentată pentru prima dată la Paris în anul 1966, la Théâtre du Vaudeville. Acțiunea are loc în apartamentul Maestrului Rocher, notar din Paris, apartament în care, într-o seară, după plecarea clienților, Alice Postic, secretara, descoperă cadavrul notarului cu un cuțit înfipt în spate. Alice, disperată, reușește să anunțe poliția înainte de a leșina, însă, la sosirea ofițerului Maximin, trupul notarului dispăruse. În scenă apare și inspectorul Henri Grandin, cunoscut în lumea polițiștilor drept “omul de fier”, datorită cerbiciei sale. Acesta se dovedește a fi o mai veche cunoștință a domnișoarei Postic, care, însuflețită de dorința aflării adevărulului, pornește propria anchetă. De aici până la final urmează o adevărată cavalcadă de încurcături și suspiciuni, iar concluzia finală generală este: “Moartea nu a fost ceea ce am crezut!”.

Distribuție: Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Vlad Volf, Adrian Ștefan, Blanca Doba, Emilia Mocanu, Marian Ivan, Ionel Spălatu. Scenografie și costume - Raluca Polea, muzica și coloana sonoră - Cornel Cristei.

Bilete la spectacolele “Fii cuminte, Cristofor!” și “Papagalița și curcanul pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro