Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trecerea in Insula Mare, prin punctul Stinca, a fost blocata

Insula Mare a Brailei a fost izolata, ieri, pentru citeva ore, din punct de vedere al circulatiei autovehiculelor. Din cauza cresterii alarmante a nivelului Dunarii, drumul din Insula, dinspre punctul de trecere bac a fost acoperit de ape, iar accesul masinilor a devenit extrem de dificil. Mai exact, apa a ajuns la circa 40 de centimetri, facind, practic, imposibil accesul cu autoturismele. Autoritatile locale au decis sa opreasca traversarea Dunarii cu bacul, dinspre Braila si sa mute doua remorchere la Gropeni, la circa 30 km departare, pentru ca accesul masinilor in Insula sa se poata face prin aceasta zona. Dat fiind ca mutarea respectiva dureaza citeva ore, de ieri din jurul prinzului, practic, nici o masina particulara nu a mai putut intra sau iesi din Insula Mare. Cei citiva locuitorii din satele din Insula care se grabeau, ieri, sa ajunga acasa au avut surpriza neplacuta sa constate ca nu mai pot trece pe malul celalalt. "Am nevoie sa trec urgent pe malul celalalt, am o inmormintare, uitati-va si dvs. ce jale.
Cind am ajuns aici, la trecerea bac, mi s-a spus ca nu se mai trece pe aici, ca se va trece pe la Gropeni. Eu nu am posibilitatea sa ajung la Gropeni, am bagaje si nu am decit banii necesari pentru plata biletului, la bac. Acum stau aici si astept vreo ocazie, sau nu stiu ce, mila lui Dumnezeu...", ne-a declarat o femeie in doliu.
"Apa a depasit soseaua, are 30-40 de centimetri. Se macina soseaua cu masini mari si din cauza asta, se muta dincolo traversarea cu bacul. Se duc bacurile la Gropeni" ne-a declarat, ieri, un tractorist, care tocmai venise din Insula.
Gheorghe Chiru, vicepresedintele Consiliului Judetean, ne-a informat ca, initial, acum citeva zile, se luase masura restrictionarii vitezei si gabaritului, pe drumul din Insula: "S-au impus restrictiile respective pe drumul din Insula, dat fiind ca societatea TCE 3 Brazi, si masinile mari ale acesteia distrug cu totul drumul respectiv, dar si digul, care a fost atacat de ape intr-un mod spectaculos. Practic, ar trebui sa nu circule nici o masina, citeva zile, sa aiba acces doar masinile care, in situatii de urgenta, vor trebui sa intre in Insula si aici ma refer la Salvare, pompieri, daca Doamne-fereste este cazul".
Marian Ionel, reprezentantul firmei "TCE 3 Brazi" care are in subordine trecerea bac, ne-a explicat, la rindul sau: "Datorita cotelor mari ale apelor Dunarii, drumul care face legatura pina la dig, pe malul celalalt, este inundat si vom muta trecerea la punctul Gropeni, unde "TCE 3 Brazi" va asigura trecerea tuturor persoanelor din Insula, inclusiv a masinilor noastre, prin acest punct care este mai ridicat. Asa s-a facut in fiecare an, nu este primul an in care apele Dunarii sint crescute, si tot pe acolo s-a asigurat trecerea pentru absolut toate mijloacele de transport. In doua-trei ore vom fi pe noile pozitii, noi avem deja acolo un punct de trecere, dar vom suplimenta cu bacuri de trecere".
Dat fiind ca prognoza indica reduceri ale debitelor apelor Dunarii,
autoritatile spera ca, in citeva zile, sa poata intra din nou in Insula Mare dinspre Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii