Mergi la conţinutul principal

Trebuie să ieşim din zona noastră de confort!

În anul Centenarului Marii Uniri, România fierbe de revoltă, se umple de ruşine şi de umilinţă, iar coaliţia de guvernare, formată din Partidul Social Democrat şi  Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni, face concesii de tot felul, pentru a susţine la Putere un guvern condus de un premier al gafelor şi o adunătură de incompetenţi.

Aflată într-o vizită oficială în Muntenegru şi în Republica Macedonia în perioada 25-27 iulie, Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, dar habar nu avea unde se află; proaspăt coafată, a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, unde este capitala Muntenegrului. Pentru a remedia gafa de proporţii, care ar putea să afecteze serios relaţiile dintre România şi Muntenegru, Executivul de la Bucureşti a făcut tot felul de manevre şi artificii, a transmis înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru fără sonor, a întrerupt de pe contul de Facebook transmisiunea live a conferinţei de presă, după care, conştientizând că nu se poate remedia mare lucru, nu a mai publicat nici o înregistrare cu aceasta.

Un alt maestru al gafelor, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, tot în aceste zile, a comparat  sacrificarea porcilor bolnavi de pestă porcină cu uciderea evreilor în lagărul de exterminare de la Auschwitz. Pentru opoziţie, dar şi pentru orice om care are proprietatea cuvintelor, comparaţia ministrului care face trimitere la Holocaust şi victimele acestuia nu poate fi trecută cu vederea. Pentru iresponsabilitatea unor asemenea declaraţii i s-a cerut demisia, aşa după cum i se cere de luni de zile şi întregului Guvern de incompetenţi, în frunte cu Viorica Dăncilă. Din păcate, aceştia sunt oamenii care ne conduc. Aceştia sunt politicienii care reuşesc să ne fac de râs de câte ori ne reprezintă peste hotare, miniştrii care nu sunt în stare să articuleze corect cuvintele limbii române, cei care au distrus industria şi economia acestei ţări. 

Considerată cândva grânarul Europei, România a ajuns acum cea mai înapoiată ţară de pe continent, o ţară condusă de semianalfabeţi, care este reprezentată în faţa lumii întregi de un guvern submediocru, care îşi urmăreşte doar propriile interese şi care joacă alba-neagra cu destinele ţării. Un guvern care acum, când ar trebui să sărbătorim un veac de suveranitate naţională şi un secol de la realizarea visului naţional al unirii tuturor românilor, trădează istoria şi limba acestui popor, face o serie întreagă de concesii legislative în favoarea UDMR, oficializează limba maghiară în Transilvania şi netezeşte drumul pentru realizarea  autonomiei teritoriale pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc.

După ce au defrişat şi au vândut pădurile de secole ale Carpaţilor, după ce au vândut bucată cu bucată fabricile, uzinele sau şantierele ţării, au dărâmat şcolile şi spitalele, ne-au îngenuncheat şi ne-au îndobitocit cu resturile aruncate de la ciolanele roase de ei, hoţii de la Putere au încercat pe toate căile să obstrucţioneze şi mitingul diasporei din 10 august de la Bucureşti.

Nu ştiu dacă mitingul contra PSD din 10 august, la care sunt chemaţi şi au anunţat că vor veni milioane de români din diaspora, este organizat sau nu de un lider PSD, fostul vicepreşedinte PSD Diaspora, Emanuel Sorin Cioacă, sau dacă el este sau nu cel care s-a ocupat şi de obţinerea autorizaţiei pentru protest, aşa după cum se vehiculează în ultimele zile. Ştiu însă că, sătui de pribegie şi de umblat cu traista-n băţ pe la porţile Europei, românaşii noştri, dacă au văzut că noi, cei rămaşi aici, nu mai suntem în stare să luptăm pentru drepturile noastre, s-au decis să schimbe ei ceva în ţara asta.

Pe 10 august, românii au şansa de a-şi schimba soarta. Cei din diaspora vin să-şi vadă copiii rămaşi singuri acasă, părinţii şi bunicii care mai trăiesc, sau să le aprindă o lumânare. Cei rămaşi în ţară, au şansa de a-şi striga tot amarul agonisit peste ani şi de a răsturna un guvern făcut după chipul şi asemănarea lui Liviu Dragnea şi a celor care încă îi mai cântă osanale. În anul Centenarului Marii Uniri, noi, românii de pretutindeni, avem obligaţia de a reda României conducătorii pe care îi merită şi să le asigurăm copiilor şi nepoţilor noştri siguranţa zilei de mâine în ţara în care s-au născut. Pentru ca visele noastre să devină realitate, trebuie să ieşim din zona noastră de confort! Să lăsăm pentru o zi telecomanda televizoarelor şi să fim acolo unde ţara are nevoie de noi, dacă vrem să mai avem o ŢARĂ!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro