Sunt dimineti în care ne trezim obositi, apatici. Dar ne mobilizam. Trebuie. Începe o noua zi, în care avem de dus la bun sfârsit sarcini, obligatii. Avem responsabilitati pe care trebuie sa le îndeplinim.
Sunt unele lucruri pe care nu le facem cu placere, dar le facem. Trebuie. În viata nu faci doar ce-ti place.
Uneori ne e lehamite de tot, sunt momente în care ne-am ascunde undeva, sa nu ne mai pese de nimeni si nimic. Dar ne revenim cât putem de repede. Trebuie. Suntem fiecare o rotita dintr-un complex angrenaj si trebuie sa ne îndeplinim îndatoririle ca el sa functioneze.
Sa presupunem ca astazi e duminica, 10 iunie. Una din zilele acelea în care îti doresti doar sa lenevesti. Stai comod în fotoliu si te întrebi: "De ce, dupa o saptamâna de munca asidua, în loc sa dorm sau sa citesc o carte, sa merg la vot? De ce sa ma apuce taman acum spiritul civic, când, oricum, un vot în plus sau în minus nu schimba cu nimic situatia! De ce sa mai ies din casa!?". Pentru ca TREBUIE. Pentru ca indiferent de motivele pentru care gândesti asa - nepasare, dezamagire, neîncredere, pesimism - aceasta e cea mai paguboasa atitudine. În niciun caz absenta ta nu va fi pentru ei o lectie, nu vor întelege ca astfel tu "îi taxezi", ci doar ca, atât timp cât tie nu îti pasa, ei au mâna libera.
Trebuie sa iesim la vot. Braila are nevoie de votul nostru, a ajuns prea jos ca sa privim indiferenti. Trebuie sa ne mobilizam, sa dam o sansa locului acesta plictisit, tern, întepenit în timp. Trebuie sa dam o sansa tinerilor, copiilor nostri, oamenilor de afaceri, care trebuie sa-si redobândeasca curajul si pofta de a investi. Trebuie sa iesim la vot, daca vrem sa descatusam portile acestui judet, închise de prea mult timp si cu prea multe lacate. Trebuie sa-i redeschidem granitele, sa lasam cale libera oamenilor cu initiativa sa-si expuna ideile si, de ce nu, daca sunt viabile, sa le si puna în practica.
Trebuie sa lasam deoparte lehamitea, plictiseala, comoditatea si sa alegem. Fiecare dupa propriile convingeri si dorinte. Este mult prea important acum votul nostru, votul fiecaruia dintre noi. NU risipiti sansa aceasta, mai ales ca pentru a o dobândi, niste tineri au murit acum niste ani. Ei n-au avut retineri daca sa iasa sau nu din casa.
P.S. S-a tot vorbit în ultimele zile de tiparirea unui numar mult mai mare de buletine de vot în comparatie cu numarul alegatorilor, lucrul acesta conducând la speculatii cum ca astfel s-ar pregati terenul pentru fraudare. Normal si logic ar fi sa nu le dam crezare, dar la cât de agresiv si murdar au jucat unii candidati în campania electorala si având în vedere antecedentele, orice pare posibil. Iata, în opinia mea, un motiv în plus pentru care TREBUIE sa ne mobilizam. La urma urmei, e înca valabil, pentru TOTI, sloganul: "Nu pot ei fura, cât putem noi vota!".