Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tranzactiile imobiliare vor fi scutite de la plata TVA

Cota standard a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) ramine la 19%. De cote reduse de 9% vor beneficia doar unele servicii, precum intrarea la muzee, cinematografe, gradini zoologice, tirguri, expozitii si evenimente culturale, prevede proiectul Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codului Fiscal. Se mai aplica TVA redusa la livrarea de manuale scolare, carti, reviste si ziare. TVA de 9% a mai fost stabilita pentru livrarea de proteze, produse ortopedice si medicamente. De asemenea, cota redusa este valabila si in sectorul turistic, in cazul cazarii si a inchirierii terenurilor amenajate pentru camping.
Alte servicii sint scutite de plata acestei taxe, printre care spitalizarea si ingrijirile medicale desfasurate de toate unitatile autorizate. De asemenea, se acorda scutiri pentru activitatea in invatamint, pentru serviciile realizate de camine si cantine, pentru meditatii, servicii legate de asistenta si protectia sociala, activitatile sportive si culturale, precum si pentru activitatile specifice posturilor publice de radio si televiziune, altele decit cele de natura comerciala. Si in domeniul bancar si financiar sint date scutiri: pentru acordarea de credite si administrarea lor, pentru orice operatiune legata de depozite financiare, pentru operatiunile de asigurare si reasigurare. Arendarea, concesionarea, inchirierea si leasingul de bunuri imobile sint scutite de TVA, exceptie facind locatiile pentru parcarea de autovehicule, inchirierea utilajelor si inchirierea seifurilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii