Mergi la conţinutul principal

Transporturile de animale, verificate de polițiști

polițiștii au oprit în trafic un tânăr din județul Tulcea, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 120 de miei fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară • un constănțean transporta cu un autovehicul 1.370 de boboci de rață, fără a deține documentele legale, iar un bărbat din Buzău transporta două bovine

 

Transport ilegal de animale și păsări! În perioada 22-31 mai, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu un medic veterinar, au desfășurat pe raza județului Brăila o acțiune de verificare în trafic a autovehiculelor, având ca scop depistarea, verificarea, descurajarea și, după caz, sancționarea transporturilor clandestine, ilegale sau frauduloase de animale. S-a acționat pentru identificarea oricăror fapte ce ar putea avea incidență în legislația națională privind cruzimile și relele tratamente îndreptate împotriva animalelor.

În urma acestei acțiuni au fost controlate în trafic 52 de vehicule de transport marfă și 20 autoturisme, iar în urma activităților au fost constatate trei contravenții. “Polițiștii au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 30 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 120 de miei fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform prevederior H.G. 984/2005. Polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Constanța, în timp ce conducea un autovehicul pe DE584, pe raza localității Viziru, ce transporta 1.370 de boboci de rață, fără a deține documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 720 de lei conform prevederior H.G. 984/2005”, au explicat polițiștii.

De asemenea, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din județul Buzău, pe DN 2B, pe raza localității Urleasca. Acesta transporta două bovine, fără a deține autorizație sanitar-veterinară. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei conform prevederior H.G. 984/2005.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro