Mergi la conţinutul principal

Transgaz, o nouă lovitură. Acord important pentru infrastructura de gaze naturale din România

* este vorba despre banii fondului de investiții al Inițiativei celor Trei Mări * acordul a fost semnat la Casa celor Trei Mări din Davos

 

La scurt timp după adoptarea legii offshore în Parlament, fondul de investiții al Inițiativei celor Trei Mări semnează un acord pentru a investi în infrastructura de gaze naturale din România.

Acordul de tip foaie de parcurs, care a fost semnat la Casa celor Trei Mări din Davos, recunoaște importanța strategică și economică a investițiilor în infrastructura de gazoducte din România.

Având în vedere rezervele interne extinse de petrol și gaze naturale ale României, se anticipează că investițiile suplimentare în infrastructura de transport al gazelor naturale vor stimula dezvoltarea economică în regiune, sprijinind în același timp securitatea energetică europeană și tranziția energetică în regiunea celor Trei Mări.

 

Acordul de tip foaie de parcurs se bazează pe termenii conveniți anterior în vederea dezvoltării în comun a unui număr de proiecte de infrastructură de gaze naturale în România, pregătite pentru transportul de hidrogen, prin intermediul unor noi societăți mixte separate deținute de Transgaz și 3SIIF.

Valoarea totală a proiectelor se estimează a fi de până la 626 milioane euro și, după finalizare, proiectele vor fi vândute către Transgaz. De îndată ce proiectele vor fi vândute către Transgaz, compania românească va deține și va opera activele proiectelor în conformitate cu legislația română aplicabilă.

Semnatarii au luat act de progresul pozitiv al discuțiilor și, sub rezerva acordului și aprobării unor termeni satisfăcători, au continuat să acorde întregul lor sprijin inițiativei. Părțile anticipează finalizarea și semnarea documentației privind tranzacția în al treilea trimestru, iar constituirea societăților mixte este prevăzută înainte de sfârșitul anului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro