Mergi la conţinutul principal

Transgaz, cotă mai bună ca România la Agenția internațională de Rating Fitch

* asta în condițiile în care 87% din dividende au ajuns în buzunarele statului român * echipa de management îl are în frunte pe brăileanul Ion Sterian (foto)

 

Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat la sfârșitul săptămânii trecute ratingul acordat Societății Naționale de Transport al Gazelor Naturale Transgaz la ”BBB-” cu Perspectivă Stabilă, informează compania printr-un comunicat remis Bursei de Valori București.

“Confirmarea ratingului Transgaz este fundamentată pe profilul său de afaceri solid în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze din România, precum și pe așteptările noastre privind continuitatea cadrului de reglementare în noua perioadă de reglementare din octombrie 2024, se arată în raportul agenției.

SNTGN Transgaz SA Mediaș, societate condusă în ultimii 8 ani de brăileanul Ion Sterian, este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă. De altfel, reușitele Transgaz din ultimii ani precum și investițiile care au depășit granițele țării, sunt notabile și demonstrează managementul de succes al companiei. De remarcat, potrivit aceleași agenții, România este înregistrată cu perspectivă negativă, asta în condițiile în care dividendele Transgaz au ajuns în buzunarele statului român în proporție de 87%. Cu alte cuvinte, Transgaz putea fi cotată și mai sus dacă procentul dividendelor distribuite era mai mic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro