Mergi la conţinutul principal

"Trairi uitate", o carte nascuta sub semnul nostalgiei

Vineri, Scoala nr. 1 din Baraganu a fost gazda unei lansari de carte cu totul si cu totul deosebite pentru comunitatea de acolo.
Lansarea cartii "Trairi uitate" a lui Mihail Atanase Simionescu, nascut si crescut in comuna Baraganu, s-a constituit intr-un adevarat eveniment, un public numeros umplind, intr-o clipa, una dintre salile de clasa a Scolii nr. 1, unde, de altfel autorul a si invatat.
Cartea a fost prezentata de directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Dragos Adrian Neagu, profesorii Dumitru Anghel si Catalin Nicolae Moldoveanu, iar moderatorul intilnirii a fost primarul comunei Baraganu, Neculai Zotoi.
Profesorul Dumitru Anghel, editorul si recenzorul cartii, si-a inceput pledoaria prin a spune citeva cuvinte despre carte si autor: "Cartea are structura unei cronici de familie intinse pe trei generatii, din care razbate leitmotivul trainiciei familiei traditionale romanesti. Generatia bunicilor, a parintilor si a lui Mihail Atanase Simionescu ca sot, tata, bunic, inginer, cercetator, profesor universitar. Mihail Atanase Simionescu este un nostalgic neconvertit la memorialistica de impact istoric sau social declarat".
La rindul sau, directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" a tinut sa-l felicite pe Mihail Atanase Simionescu pentru ca a reusit sa aduca volumul "Trairi uitate" in fata colegilor sai de clasa, a invatatorilor, a comunitatii din Baraganu.
Spre finele actiunii, emotionat si cu lacrimi in ochi, autorul a luat cuvintul: "Aceasta carte este scrisa pe parcursul unei vieti. Sint Trairi uitate pentru ca le-am trait si, in acelasi timp, le-am si uitat. Nu voi uita insa niciodata locurile unde am crescut si oamenii care mi-au fost alaturi".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro