Mergi la conţinutul principal

Traficanţii de ecstasy îşi petrec vara în spatele gratiilor

Eforturile celor trei brăileni, care făceau aprovizionarea cu droguri de mare risc în cluburile din municipiu, de a scăpa din spatele gratiilor, au fost până acum zadarnice. În data de 2 august, judecătorii Tribunalului Brăila au menţinut starea de arest a tinerilor specializaţi în traficul cu ecstasy. Marius Vasile Adam, de 24 de ani, Ionuţ Leonard Chiriţă, zis "Bubulac", de 30 de ani şi Sorin Belivacă , zis "Beli" sau "Beni", de 23 de ani, au dreptul să facă recurs împotriva soluţiei în termen de 24 ore de la comunicare.
Gruparea de traficanţi de droguri de mare risc a fost anihilată de procurorii DIICOT Brăila, în luna mai, cei trei tineri fiind reţinuţi şi ulterior duşi în faţa instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă a membrilor reţelei. Aceştia sunt judecaţi pentru infracţiunile de constituire în grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.
Potrivit procurorilor, în aprilie, lucrători de poliţie de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza municipiului Brăila cei trei tineri s-au constituit într-un grup care se ocupa cu traficul de droguri de mare risc (ecstasy). "Aceştia au procurat, deţinut şi vândut comprimate de ecstasy contra sumei de 50 de lei bucata în zona unor cluburi din municipiu", arată procurorii. Sursa drogurilor, spun anchetatorii, era Marius Adam, despre care existau date că deţinea circa 1.000 de comprimate. El era în legătură cu "Beli" care, la rândul său, avea conexiune cu Ionuţ Chiriţă. În urma cercetărilor s-a stabilit că Marius preda drogurile de mare risc lui "Beli" spre a fi distribuite, acesta predându-le mai departe lui Chiriţă care le vindea consumatorilor.
Investigatorul sub acoperire a cumpărat de la Chiriţă şase comprimate de ecstasy contra sumei de 50 de lei bucata. Convorbirile telefonice interceptate de procurori au arătat că tânărul care se recomanda "Beli" sau "Beni" (identificat ca fiind Belivacă Sorin) a purtat discuţii prin care coordona activitatea altor persoane, solicitându-le să caute clienţi pentru marfa pe care o deţine. "Beli" a discutat cu un tânăr, furnizor de droguri (identificat ca Adam Marius) căruia i-a cerut o cantitate de ecstasy pentru a o distribui în cluburile "Oscars" şi "Diamonds". În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lui Adam, procurorii DIICOT au găsit 20 de comprimate ecstasy.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro