Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trafic de arme, la intrarea in Braila

Fiul unui important om de afaceri din Galati a fost surprins de politisti dupa ce oferise unor constanteni un pistol cu amortizor fara serie de inmatriculare, asupra lui fiind gasite si o carte de identitate falsa si un intreg arsenal de arme albe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ionel Pasquale, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Galati, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Daniel Dediu (23 de ani) a fost prins in seara zilei de 4 aprilie, la iesirea din municipiul Galati spre Braila, in timp ce oferea cartuse si o arma neinregistrata, cu amortizor, unor constanteni. Din grupul identificat de politisti faceau parte Cristian Daniel Dinescu (31 de ani) din Mangalia, Gheorghe Ciuperca (38 de ani) din comuna 23 August, judetul Constanta, R.F. (28 de ani), din Galati si G.M. (33 de ani) din comuna Pecineaga, judetul Constanta.
Din cercetari a rezultat ca Gheorghe Ciuperca i-a intermediat lui Cristian Daniel Dinescu sa imprumute un pistol militar de la Daniel Dediu. La perchezitiile facute in autoturismele lui Cristian Daniel Dinescu si Daniel Dediu au fost gasite un pistol militar cu amortizor calibru 9 milimetri, 29 de cartuse calibru 9 milimetri, doua cartuse cu glont calibru 5,56 milimetri si un cartus cu glont calibru 6 milimetri.
De asemenea, au fost gasite cutite, sabii, fringhii, o grenada fumigena, spray lacrimogen, vesta antiglont, un pumnal, doua pistoale cu gaze pentru care exista autorizatie si o carte de identitate falsa pe numele lui Eugen Gelu Gheorghies, dar cu fotografia lui Daniel Dediu.
Daniel Dediu a mai fost implicat pina in prezent in mai multe scandaluri, fiind acuzat de viol, tilharie sau folosirea ilegala a armelor de foc. In prezent, el este cercetat in stare de libertate, dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore, magistratii Judecatoriei Galati urmind sa judece, in 12 aprilie, propunerea de arestare preventiva inaintata de procurori.
Tinarul este fiul omului de afaceri Lili Dediu, ce detine in Galati cotidianul "Impartial" si firma de paza Salvosid, cu multiple filiale in tara. Prin aceasta se asigura si serviciile de stingere a incendiilor din Mittal Steel Galati sau Regia Nationala de Activitati Nucleare Turnu Severin. Omul de afaceri mai patroneaza Societatea Comerciala de Productie Industriala de Aparataj, Centralizare si Telecomanda, Cai Ferate SPIACT din Galati si Brasov, firme ce se ocupa de productia de accesorii CFR.

Kovesi sesizeaza CSM cu privire la procurorul care l-a anchetat pe Daniel Dediu

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la procurorul galatean Alfredo Simionescu, care l-ar fi favorizat pe fiul unui om de afaceri din Galati, cercetat in legatura cu un pistol militar cu amortizor.
Daniel Dediu, fiul unui important om de afaceri din Galati, a fost surprins de politisti dupa ce oferise unor constanteni un pistol cu amortizor fara serie de inmatriculare, asupra lui fiind gasite si o carte de identitate falsa si un intreg arsenal de arme albe.
In urma articolelor aparute in presa, procurorul general Codruta Kovesi a dispus efectuarea unor verificari in legatura cu aspectele semnalate.
In baza rezultatelor preliminare, Kovesi a decis sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, Comisia de Disciplina - constatind ca exista indicii de comitere a unei abateri disciplinare de catre procurorul Alfredo Robertino Simionescu, seful Sectiei Maritime si Fluviale din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Galati, cel care l-a cercetat pe Daniel Dediu.
Comisia de Disciplina din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza a efectua cercetari prealabile in conditiile articolului 46 din Legea 317/2004 privind CSM.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii