Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traditionala sarbatoare de 1 Martie si-a pierdut din consistenta

Daca in anii precedenti comerciantii de martisoare puteau spune ca au un profit considerabil in aceasta perioada, in acest an, situatia s-a schimbat. Foarte putine standuri ofera modele noi care sa ne surprinda simtul estetic. Cele mai multe surprize in miniatura le imita pe cele din anii precedenti sau sint chiar cele ramase pe stoc de anul trecut.
Comerciantii ofera brailenilor in acest an vaze de flori in miniatura, cosulete cu flori artificiale la preturi cuprinse intre 2 si 5 lei. Pe linga acestea, pe fiecare stand exista si martisoare de 0,5 sau 0,7 lei pe care le cumpara, in special, copiii. "Anul trecut am confectionat cosulete si au mers, in ciuda frigului care a fost atunci. Anul acesta, insa, vinzarile sint destul de slabe. Mai bine merg martisoarele mici pe care le iau copiii", ne-a declarat Iuliana Lucuta, comerciant. In foarte multe locuri, brailenii pot vedea mini-casete pentru bijuterii cu preturi cuprinse intre 3 si 5 lei. De asemenea, exista si cutii catifelate in forma de trandafiri, scoici si inimioare in care pot fi puse cu usurinta brose sau inele, forma de prezentare fiind, in acest fel, un pic mai deosebita. Haioase sint micile papusi tricotate care au aparut in categoria martisoarelor inca din anii precedenti. Ingerasii pot fi gasiti in marimi diferite si la preturi accesibile.
Nu prea au aparut in acest an martisoarele realizate din flori nemuritoare. Abia am reusit sa gasim un stand care venea cu o nota de originalitate in prezentare. "Am executat diferite aranjamente din scoici, melci, flori nemuritoare si hirtie divers colorata. Am fost decorator si le-am realizat cu mare usurinta. Mi-a placut foarte mult sa pictez si am vrut sa realizez modele deosebite. Am confectionat bancute din paie, frumos decorate, luminarele, aranjamente florale. Bineinteles, ca pe linga acestea am si martisoare de 0,7 lei sau de 1 leu care se vind foarte bine", a precizat Emilia Dan. Martisoarele realizate manual se vindeau la preturi cuprinse intre 2 si 4 lei. La unele standuri era arborat si steagul Uniunii Europene, desi n-am reusit sa gasim vreo legatura intre aceasta si Martisor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii