Mergi la conţinutul principal

Tradiția șezătorilor, reînviată în comuna Viziru

* evenimentul de duminică, 19 februarie, este organizat de Primăria Comunei Viziru și de Asociația Grupul de inițiativă Viziru * oaspeți de seamă vor evolua pe scena Căminului Cultural din localitate, unde va avea loc șezătoarea, iar intrarea este liberă

 

 

 

Vizirenii și nu numai sunt așteptați în după-amiaza zilei de duminică, 19 februarie, de la ora 16.00, la Căminul Cultural din localitate, pentru a participa la tradiționala Șezătoare de la Viziru, menită să-i adune laolaltă pe săteni și să ducă mai departe tradițiile și datinile moștenite de la străbuni.

Manifestarea, organizată de Primăria Comunei Viziru și de Asociația Grupul de inițiativă Viziru, se va bucura de prezența unor oaspeți și rapsozi populari de seamă: Alina Popescu, Ansamblul „Pandora” din municipiul Brăila, Corul „Nectar” de la Viziru, Ansamblul „Mărtăcești” al parohiei cu același nume, Grupul „Floricica”, Ansamblul „Garofița”, din satul Lanurile, comuna Viziru și Ansamblul „Vulturașul”, din comuna Mircea Vodă, județul Brăila. Intrarea este liberă, însă fiecare va avea câte ceva de făcut, că doar e șezătoare, spun organizatorii.

Vă invităm la tradiționala Șezătoare de la Viziru, pe 19 februarie, ora 16.00, la Căminul Cultural din comuna Viziru. Avem oaspeți de seamă prezenți pe scenă și în sală. Vom croșeta, vom toarce, vom împleti, dar mai ales ne vom aduce aminte cum petreceau strămoșii noștri lungile nopți de iarnă, cu dansul și cântul popular românesc. Să ne vedem cu bine!”, a spus Virgil Burcuș, dirijorul Corului „Nectar” și membru fondator al Asociației Grupul de inițiativă Viziru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro