Mergi la conţinutul principal

Totul pentru infractori, nimic pentru victime

Atacul barbar al unui tâlhar asupra unei tinere, într-o scară de bloc din Alba Iulia, este rezultatul politicii guvernării PSD-ALDE în privinţa infractorilor. Şi nu este acesta singurul caz, ci doar cel mai recent şi cel mai mediatizat. Este rezultatul Legii recursului compensatoriu, prin care infractorilor condamnaţi cu executare li se scade o cincime din pedeapsă, pe motiv de „condiţii grele în puşcării”. O lege în urma căreia au fost eliberaţi mai devreme din penitenciare mii de infractori de teapa atacatorului de la Alba Iulia.

Dar asemenea infracţiuni cărora le cad victime oameni nevinovaţi au loc zilnic – mai ales tâlhării, agresiuni şi violuri. Potrivit datelor oficiale, 9.000 de condamnaţi au ieşit mai devreme din puşcării doar în primele 10 luni ale acestui an, graţie legii votate de PSD-ALDE. Circa jumătate dintre ei au recidivat şi s-au reîntors în puşcării. Practic, în jur de 4.500 de oameni nevinovaţi au fost victime ale infractorilor eliberaţi în acest an de PSD-ALDE. În medie, 15 pe zi, doar în acest an.

Infractorul şef Dragnea a ţinut să le ceară scuze „miilor” de infractori „nevinovaţi” pentru că au ajuns în închisori şi pentru că nu i-a eliberat mai repede. Victimelor şi familiilor acestora, însă, nu le-a cerut nimeni scuze. Nu pare a avea nimeni din fruntea PSD-ALDE măcar vreo remuşcare în acest sens. Parlamentarii PSD-ALDE se dau de ceasul morţii să legifereze cât mai mult în favoarea infractorilor şi pentru drepturile acestora, în favoarea „bietelor victime” ale „statului paralel” şi „abuzurilor justiţiei”. Dar niciunul nu a avut vreo iniţiativă în favoarea adevăratelor victime ale infractorilor.

Ştiu că sună brutal, dar ar fi fost poate karmic ca victimele acestor infractori să fie doar susţinători ai penalilor din fruntea PSD-ALDE. Pentru că, atât timp cât susţii nişte infractori şi politica acestora în favoarea infractorilor, n-ar trebui să te mire că devii  o victimă a lor. În realitate, oricine este o posibilă ţintă a hoţilor, a tâlharilor, a agresorilor, a violatorilor şi oricine este o potenţială victimă. De fapt, o victimă a unui stat şi a unei puteri politice care pune grija faţă de infractori mai presus de grija faţă de cetăţeanul cinstit. Mai presus, mai ales, faţă de grija faţă de victime. Şi asta pentru că nu suntem conduşi de victime, ci de infractori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro