Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toti profesorii vor salariul minim de 880 de lei

Cistigarea proceselor de catre profesori in judetele Iasi, Dolj si Gorj, finalizate cu acordarea salariului minim de 880 de lei pentru persoanele cu studii superioare, a determinat toate organizatiile sindicale din tara sa solicite Guvernului acelasi lucru.
Astazi, reprezentanta cancelariei prim-ministrului, Diana Tusa, se va intilni cu membri Consiliului Judetean al Sindicatului Invatamint Braila (SIB) pentru a discuta posibilitatea generalizarii acelor hotariri judecatoresti in toata tara. "Daca la aceasta intilnire ni se va spune foarte clar ca nu se poate face asa ceva, bineinteles ca vom da si noi in judecata Guvernul, Consiliul Local si Inspectoratul pentru a obtine aceste drepturi pentru cadrele didactice cu studii superioare din judetul Braila. Noi incercam sa obtinem prin negocieri aceste drepturi pentru ca procesele sint de durata. La Iasi pronuntarea a durat un an si jumatate", a declarat presedintele SIB, Valeriu Partene.
Aceasta nu este singura nemultumire a salariatilor din invatamint. Dupa ce au avut posibilitatea sa analizeze bugetul din 2008 au constatat ca invatamintul are doar 5%, iar cercetarea are 1%, ajungindu-se astfel la bugetul de 6% al ministerului. Ei mai sint nemultumiti ca au fost ignorati si s-a aprobat bugetul fara sa se discute cu partenerii sociali acoperirea inflatiei in 2008. Daca nu se va face nimic in acest sens, sindicalistii vor declansa actiuni dure de protest, a mai spus presedintele SIB, Valeriu Partene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii