Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tot nu se cunoaste firma care va reabilita cantina si spalatoria de pe Buzaului

Teoretic, lucrarile de amenajare a cantinei si spalatoriei de pe Buzaului, imobile ce vor gazdui pe viitor Biblioteca Judeteana ar fi trebuit sa se finalizeze pe data de 15 decembrie 2006. Practic, nici pina astazi nu se stie cine a cistigat licitatia sau daca macar a cistigat-o cineva sau s-a anulat din diferite motive. De ce se intirzie atit cu evaluarea ofertelor nu explica nimeni, desi reporterii nostri au solicitat cu insistenta, aproape zilnic, informatii in aceasta privinta. Raspunsul primit de fiecare data de la secretarul general al CJ, Nicu Filote, desemnat de catre conducerea CJ "sa se ocupe de presa" a fost: "Comisia insarcinata sa se ocupe de aceasta licitatie mi-a transmis ca inca se evalueaza ofertele. Mai mult nu stiu nici eu". De ce atita mister si tergiversari in contextul in care, pina la urma, nu este vorba decit de o simpla licitatie, iar sumele implicate nu sint exorbitante? In acest moment, ofertantii asteapta de 30 de zile un raspuns cu privire la rezultatul licitatiei.
Amintim ca, pentru lucrarile in valoare de 8,2 miliarde de lei noi, au cumparat caietul de sarcini firmele SC “Cladinov” SRL Galati, SC “Construct P&G” Braila, SC “IonianTrade” SRL Braila si SC “LCan Com” SRL Tulcea. In ceea ce priveste firmele interesate de aceasta lucrare, datele inregistrate la Registrul Comertului ne-au relevat niste amanunte interesante. De exemplu, unul dintre administratorii firmei galatene "Cladinov" este, de fapt, patronul firmei din Tulcea - "Lcan". Astfel, Viorel Tanase, administrator la firma condusa de fiul sau de numai 24 de ani (Andrei - Cristian), conduce in calitate de unic asociat firma tulceana "LCan". In ceea ce priveste situatia economico-financiara a fimei galatene, conform informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, desi are numai un angajat, aceasta a avut in 2005 un profit net de 8.623 RON. Firma din Tulcea - care are profil de constructii metalice si parti componente - are insa un numar de 95 de angajati si un profit net in 2005 de 60.347 RON. In ceea ce priveste firma "Construct P&G" - condusa de fostul candidat independent la Primaria Municipiului in 2004, Gheorghe Puscasu, aceasta are 195 de angajati si un profit net in 2005 de 1.-.735 RON. La rindul sau, cea de a doua firma braileana interesata de aceasta lucrare - "Ionian Trade", condusa si administrata de Ion N. Marian - are 70 de angajati si un profit net in 2005 de 3.632 RON. Precizam ca aceasta este cea de a doua licitatie organizata pentru
obiectivele de pe Buzaului, prima data firmele ofertante - "Construct
P&G" si "Confort 2000" - licitind mai mult decit bugetul stabilit de CJ pentru aceasta lucrare. Demn de mentionat e faptul ca, prima data, licitatia pentru aceasta lucrare a fost anuntata cu aproape o luna inainte de aprobarea, de catre CJ, a mutarii Bibliotecii si a bugetului pentru investitie, si programata chiar in ziua sedintei Consiliului Judetean. Cu votul consilierilor PNL, PSD si PRM, bugetul de 8,2 miliarde a fost aprobat doar cu citeva ore inainte de deschiderea plicurilor cu oferte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii